نیاز زن در دوران قاعدگی دقیقا چیست؟ لیست کامل

زنان در زمان پریود، قبل از هرچیزی به محصولات بهداشتی قاعدگی مانند پد، تامپون، کاپ قاعدگی یا لباس زیر قاعدگی نیاز دارند. همچنین لوازم و تجهیزات کمکی برای راحتی و تسکین دردهای احتمالی مثل کیسه آب گرم و پدهای گرم‌کن هم نیاز زن در دوران قاعدگی محسوب می‌شوند. علاوه بر این‌ها داشتن رژیم غذایی سالم و مغذی و اطمینان از هیدراتاسیون کافی و مصرف آهن نیز در این دوران برای افراد مهم است. در این مقاله می‌توانید با کامل‌ترین فهرست نیاز زن در دوران قاعدگی آشنا شوید.

لوازم بهداشتی مورد نیاز زن در دوران قاعدگی

طبیعتا اولین و مهمترین مورد در فهرست نیاز زن در دوران قاعدگی، محصولات بهداشتی قاعدگی است.  پدهای بهداشتی، تامپون‌ها، کاپ‌های قاعدگی و لباس زیر زنانه مخصوص دوره قاعدگی برخی از لوازم بهداشتی ضروری و کاربردی برای زنان در دوران پریودی هستند:

1. پد یا نوار بهداشتی

پدهای یکبار مصرف یا قابل استفاده مجدد معمولا برای جذب جریان قاعدگی استفاده می‌شوند. این روزها انواع مختلفی از نوار بهداشتی در بازار وجود دارد و برندهای زیادی از جمله تافته، مولپد، my lady و پنبه ریز مدل‌های متنوعی از این محصولات را تولید می‌کنند. تهیه و استفاده از یک نواربهداشتی با مواد اولیه باکیفیت و ضدحساسیت و همینطور در سایز درست می‌تواند آرامش و امنیت روانی افراد را در این دوران تضمین کند.

نکته: آیا می‌دانید نوار بهداشتی چقدر گران است؟ متاسفانه محصولات بهداشتی قاعدگی یک کالای ضروری اما با قیمت زیاد هستند که زنان باید ماهانه پول زیادی بابت آن‌ها بدهند. خرید چند بسته نوار بهداشتی و تامپون مورد استفاده برای همسر یا پارتنر بسیار برای او آرامش‌بخش خواهد بود.

2. تامپون

این وسیله‌ها هم مثل نواربهداشتی یک‌بار مصرف هستند و برای جذب خونریزی قاعدگی در واژن قرار داده می‌شود. برای جلوگیری از عفونت، کاهش بو و حفظ راحتی در طول دوره قاعدگی، باید مرتبا تامپون‌ها را عوض کرده و طبق دستورالعمل از آنها استفاده کنید. معمولا باید هر ۴ تا ۸ ساعت یکبار تامپون‌ها را عوض کنید. بیش از ۸ ساعت هم نباید از یک تامپون استفاده کرد.

3. کاپ قاعدگی

کاپ قاعدگی جدیدترین لوازم بهداشتی قاعدگی محسوب می‌شود. این وسیله قابلیت استفاده مجدد دارد و برای جمع‌آوری جریان قاعدگی در واژن قرار داده می‌شود. کاپ‌ها باید هر چند ساعت یک‌بار در روز خالی و تمیز شوند. پس از پایان هر دوره قاعدگی هم باید این وسیله را آبکشی کامل کرده و در آب جوش به مدت یک تا دو دقیقه، ضدعفونی کنید.

4. شورت مخصوص قاعدگی

لباس زیر مخصوص دوران قاعدگی در واقع یک مدل شورت خاص با آسترهای جاذب داخلی است. این شورتکس‌ها برعکس تامپون و نواربهداشتی قابل شستشو و استفاده مجدد هستند. پوشیدن این شورت‌ها در کنار استفاده از لوازم بهداشت قاعدگی می‌تواند راحتی و امنیت فرد را در زمان پریود بیشتر کند.

نکته مهم: در زمان پریود از دستمال توالت، تامپون یا پد بدون عطر استفاده کنید. محصولات بهداشتی معطر می‌توانند پوست را تحریک کرده و بر تعادل pH طبیعی بدن تأثیر بگذارند. تغییر تعادل pH طبیعی واژن با شستشو یا استفاده از مواد شیمیایی برای تمیز کردن واژن هم می‌تواند مضر باشد و ممکن است باعث عفونت قارچی یا واژینوز باکتریایی شود.

5- اسکراب صورت

یک اسکراب صورت خوب می‌تواند یک انتخاب عالی برای دادن حس خوب به زنان در روزهای پریود باشد. با این کار جوش‌ها و آکنه‌های سرسخت از بین می‌رود و هرکسی حس بهتری نسبت به چهره خودش پیدا می‌کند.

6- کیسه آب گرم

بسیاری از افراد در دوران قاعدگی علائم ناراحت‌کننده‌ای مثل گرفتگی عضلات شکم، سردرد، حالت تهوع، خستگی، نفخ و تغییرات خلقی دارند. خوشبختانه راهکارها و روش‌های ساده‌ای وجود دارد که می‌تواند بدون خوردن مسکن و دارو این علائم را کاهش بدهد. مثلا حمام کردن و گرفتن دوش آب گرم می‌تواند به تسکین گرفتگی عضلات و شل شدن آن‌ها کمک کند. همچنین با گرما درمانی و استفاده از پد گرمکن یا کیسه آب گرم می‌توان درد روی شکم را کمتر کرد.

وب‌سایت تخصصی سلامت زنان (womenshealthct.com) هم با اشاره به گرمادرمانی به‌عنوان نیاز زن در دوران قاعدگی می‌نویسد: گرما درمانی برای بهبود دردهای مرتبط با پریود موثر است. این نوع درمان عضلات را شل می‌کند، جریان خون را افزایش می‌دهد و گرمای متمرکزی را برای رحم فراهم می‌کند و باعث کاهش گرفتگی عضلات می‌شود.

Heat therapy works for period-related pain because it relaxes muscles, increases blood flow and provides concentrated warmth to the uterus, helping ease cramps.

یک کیسه آب گرم یک راه درمان ساده اما جادویی برای کاهش درد عضلانی و دردهای شکمی در روزهای پریود است. می‌توانید یک کیسه آب گرم با طرح‌های فانتزی و زیبا تهیه کنید تا همسر یا دخترتان بیشتر دوستش داشته باشد.

7- ورزش کردن و داشتن فعالیت بدنی

درضمن مدیریت استرس جسمی و روانی هم تاثیر زیادی برای راحت‌تر گذشتن پریودها دارد. یکی از بهترین کارها برای کاهش استرس هم ورزش کردن و داشتن فعالیت بدنی کافی است.

بله در زمان پریود احتمالا شما درد دارید، خسته‌اید، گرفتگی عضلات دارید و حس ترک رختخواب را هم ندارید، چه برسد به رفتن به باشگاه. اصلا ورزش ممکن است آخرین کلمه‌ای باشد که می‌خواهید در آن زمان از ماه بشنوید. اما ورزش کردن در بدن اندورفین آزاد می‌کند و می‌تواند به کاهش علائم PMS و پریود کمک کند.

ورزش را در برنامه روزانه خود بگنجانید

خبر خوب این است که نیازی به انجام تمرینات سنگین نیست، اما حرکات ساده ورزشی باعث افزایش خلق‌و‌خو، بهبود گردش خون، کاهش استرس و از بین بردن گرفتگی عضلات، سردرد و اضطراب می‌شود. می‌توانید فقط بدوید. دویدن یک فعالیت عالی با شدت متوسط ​​تا زیاد است که گردش خون را تقویت کرده و می‌تواند خلق‌و‌خوی فرد را بهتر کند. یوگا و پیلاتس هم بهترین ورزش برای کاهش درد پریود هستند و به کاهش استرس کمک می‌کنند.

8- چای زنجبیل

انواع دمنوش‌های گیاهی ازجمله چای زنجبیل یکی از ساده‌ترین روش‌های درمانی برای بهبود دردهای قاعدگی محسوب می‌شوند. چای زنجبیل حتی به کاهش خونریزی هم کمک می‌کند و برای افرادی که خونریزی زیادی دارند عالی است و یک درمان خانگی برای خونریزی شدید قاعدگی شناخته می شود.

9- مسکن‌های بدون نسخه

بد نیست در پک پریودی مسکن‌ های بدون ضرری مثل پاراستامینوفن، دیکلوفناک یا ایبوپروفن (اگر او زخم معده ندارد) هم تهیه کنید. این قرص ها به عنوان بهترین قرص برای کاهش درد پریود بین عموم مردم شناخته شده اند.

رژیم غذایی مورد نیاز زن در دوران قاعدگی

در دوران پریود چی بخوریم؟ کربوهیدرات‌های نشاسته‌ای و شیرینی‌ها از هوس‌های رایج در دوران قاعدگی هستند. اما مصرف بیش از حد آنها می‌تواند باعث نفخ، تحریک‌پذیری بیشتر، احتباس آب و تمرکز ضعیف شود. داشتن یک رژیم غذایی متنوع و مغذی می‌تواند به فرد کمک کند تا بهتر بخوابد، انرژی کافی در زمان پریود داشته باشد و حتی یک چرخه سالم‌تر قاعدگی را تجربه کند.

درضمن افرادی که پریودهای سنگین‌تری دارند، ممکن است در این روزها درگیر کم‌خونی و فقر آهن بشوند که می‌تواند باعث گیجی، خستگی و نوسانات خلقی شود. بنابراین، آنها باید آهن بیشتری را در رژیم غذایی خود بگنجانند.

رژیم غذایی مورد نیاز زن در دوران قاعدگی باید شامل موارد زیر باشد:

·فیبر

فیبر به کاهش نفخ کمک کرده و هضم غذا را راحت‌تر می‌کند. بادام، سیب، کنگر فرنگی، لوبیا، شاه‌توت، سیب‌زمینی شیرین و غلات بهترین منایع فیبر هستند.

·مواد مغذی کافی

غذاها و مکمل‌های سرشار از کلسیم، منیزیم، آهن و ویتامین‌های E، B6، B12 و امگا 3 به تسکین بیشتر علائم پریود و PMS کمک می‌کنند.

· غذاهای غنی از پروتئین

پروتئین بدون چربی به تثبیت قند خون و کاهش هوس‌های ناسالم کمک می‌کند. غذاهایی مثل ماهی بدون چربی، گوشت، کره بادام زمینی و نخود بهترین گزینه برای مصرف پروتئین کافی هستند.

برهمین اساس بهترین برنامه غذایی مورد نیاز زن در دوران قاعدگی و یک وعده سالم غذا در روزهای پریود را می‌توانید از فهرست خوراکی‌های زیر انتخاب کنید:

  • میوه مخصوصا میوه‌های پر از آب، مانند هندوانه و خیار برای هیدراته ماندن یا میوه‌های شیرین برای کنترل هوس قند.
  • سبزیجات برگ‌دارمانند کلم پیچ و اسفناج برای بالا بردن سطح آهن خون و تامین منیزیم لازم بدن.
  • یک لیوان چای زنجبیل گرم که می‌تواند دردهای قاعدگی را بهتر کند.
  • مرغ و ماهی برای تامین آهن، پروتئین و اسیدهای چرب امگا ۳ مورد نیاز بدن در زمان پریود.
  • شکلات تلخ به‌عنوان یک میان وعده خوشمزه و مفید که سرشار از آهن و منیزیم است.
  • انواع آجیل برای جذب اسیدهای چرب امگا ۳ و پروتئین و همینطوور منیزیم و ویتامین‌های مورد نیاز بدن.
  • عدس و لوبیا که سرشار از پروتئین و آهن هستند و می‌توانند جایگزین گوشت برای وگان‌ها و گیاهخواران باشند.
  • ماست و غذاهای غنی از پروبیوتیک

علاوه بر این‌ها نوشیدن آب کافی و هیدراته نگه داشتن بدن می‌تواند از نفخ در دوران پریودی جلوگیری کند. یک درمان سریع سردرد پریود هیدراته ماندن است که احتمال ابتلا به سردرد ناشی از کم‌آبی بدن را کاهش می‌دهد. درضمن نوشیدن مایعات کافی بهترین راه برای شستشوی دستگاه ادراری و جلوگیری و از عفونت‌هایی مانند عفونت‌های قارچی است.

نیاز عاطفی زنان در دوران قاعدگی

وقتی یک دختر پریود است، باید با مهربانی و صبر با او رفتار کنیم، احساسات و دردهایش را درک کنیم و حامی عاطفی‌ اش باشیم. بهتر است به نیازهایش توجه کنیم، به او فضای کافی برای استراحت بدهیم، در تهیه لوازم بهداشتی کمک کنیم و از انتقاد یا فشار آوردن به او خودداری کنیم تا این دوران برایش راحت‌تر بگذرد.

بهترین پک پریودی برای برطرف کردن نیاز زن در دوران قاعدگی

احتمالا تهیه و تدارک یک پک پریود که به‌ خوبی انواع نیاز زن در دوران قاعدگی را پوشش بدهد می‌تواند گیج‌کننده باشد. اما باتوجه به همه چیزهایی که تا اینجا درباره نیاز زن در دوران قاعدگی گفتیم، یک پک پریودی کامل می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • شکلات تلخ
  • نوار بهداشتی در مدل و سایز مناسب
  • مسکن‌های بدون نسخه
  • شورت مخصوص قاعدگی
  • اسکراب صورت
  • میان وعده‌های مورد علاقه‌‌اش
  • یک بسته میوه‌ آماده‌شده
  • چای زنجبیل

این پک در کنار یک کارت زیبا که رویش نوشته‌اید <دوستش دارید و می‌خواهید حالش را بهتر کنید>، بهترین هدیه و تسکین‌دهنده دردهای پریودی خواهد بود. البته اگر دوست دارید بیشتر با وظیفه مرد در دوران پریود آشنا شوید می‌توانید مقاله مخصوص گروچا درباره بایدها و نبایدهای مردانه پریودی را بخوانید.

سخن پایانی

استراحت و آرامش و داشتن خواب کافی در کنار نوشیدن آب کافی برای جبران مایعات از دست رفته  و مصرف غذاهای غنی از آهن از موارد مهم در لیست نیاز زن در دوران قاعدگی محسوب می‌شوند. این کارهای ساده می‌تواند به مدیریت نوسانات خلقی و سایر علائم عاطفی مرتبط با قاعدگی کمک کند. انواع مسکن‌های بدون نسخه مانند ایبوپروفن یا آستامینوفن هم که برای مدیریت گرفتگی‌ها و سایر دردهای قاعدگی استفاده می‌شوند، گزینه بعدی در لیست نیاز زن در دوران قاعدگی هستند.

منابع: cdc, healthline

سوالات متداول

زنان در دوران قاعدگی به چه محصولات بهداشتی نیاز دارند؟

نوار بهداشتی، تامپون یا کاپ قاعدگی به همراه استریلازر مخصوص، شورتکس پریودی و کیسه آب گرم از لوازم ضروری مورد نیاز زنان در دوران قاعدگی هستند.

تغذیه مورد نیاز زنان در دوران قاعدگی چیست؟

برای دوران قاعدگی، مصرف غذاهای غنی از آهن (مثل گوشت، عدس) و ویتامین C برای جبران خون از دست رفته ضروری است. همچنین، منیزیم (در مغزها، سبزیجات سبز) و امگا ۳ (در ماهی‌های چرب) به کاهش گرفتگی و التهاب کمک می‌کنند.

نیاز عاطفی زنان در دوران قاعدگی چیست؟

در دوران قاعدگی زنان اغلب نیاز به درک، حمایت عاطفی و صبوری بیشتری دارند. نوسانات هورمونی می‌تواند باعث تغییرات خلقی آنها شود، بنابراین توجه و همراهی نزدیکان مخصوصا همسر در این دوره اهمیت زیادی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا