0 تا 100 علائم پریود، چه زمانی باید به پزشک برویم؟

علائم پریود می‌تواند فیزیکی و عاطفی باشد و در افراد مختلف متفاوت است. علائم فیزیکی رایج معمولا گرفتگی عضلات، حساسیت به لمس سینه‌ها، نفخ و خستگی است. علائم عاطفی هم شامل نوسانات خلقی، تحریک‌پذیری و تغییر در الگوهای خواب می‌شود. این علائم معمولاً قبل از پریود ظاهر می‌شوند و پس از شروع خونریزی فروکش می‌کنند. اگر می‌خواهید روش‌های مدیریت علائم پریود را یاد بگیرید و تفاوت این علائم با بارداری را بدانید این مقاله را تا انتها بخوانید.

رایج‌ترین علائم پریود

نشانه اصلی شروع پریود، خونریزی قاعدگی است، اما آیا می‌دانستید که ممکن است علائم و نشانه‌های دیگری را نیز همراه با پریود خود تجربه کنید؟ برخی از علائم پریود قبل از شروع پریود بروز می‌کنند و بیشتر شبیه نشانه‌ای از نزدیک شدن پریود هستند، برخی دیگر از علائم پس از شروع خونریزی خودشان را نشان می‌دهند.

علائم پریودتوضیح کوتاه علت/زمان بروز
گرفتگی عضلات شکمبه دلیل انقباضات رحم برای ریزش آندومتر، قبل و در حین پریود
جوش زدنکاهش استروژن و افزایش چربی پوست، یک هفته قبل از پریود
درد و حساسیت سینهتغییرات هورمونی، از دو هفته قبل از پریود شدت می‌گیرد
خستگی قاعدگیکاهش استروژن و سروتونین قبل از پریود باعث خستگی می‌شود
نفخ و احتباس آبتغییرات هورمونی باعث حفظ آب و نفخ قبل از پریود می‌شود
مشکلات گوارشیافزایش پروستاگلاندین‌ها باعث اسهال یا یبوست می‌شود
سردرد و میگرنافت استروژن قبل و در شروع پریود، محرک میگرن است
کمردردانقباضات رحم و انتشار درد به کمر در دوران پریود
نوسانات خلقیتغییرات سطح استروژن و پروژسترون قبل از پریود ایجاد می‌شود
خواب نامناسبنوسانات هورمونی و دمای بدن بر کیفیت خواب اثر می‌گذارد

به‌گفته وب‌سایت شبکه سلامت وب ام‌دی (webmd.com) تغییر هورمون‌ها عامل اصلی علائم و نشانه‌های ناراحت‌کننده یا ناخوشایند پریود مانند گرفتگی عضلات و حساس شدن سینه‌ها هستند. مواد شیمیایی مغز نیز در بروز این علائم نقش دارند، اما میزان تاثیرگذاری آن مشخص نیست.

Changing hormones are to blame for many uncomfortable or unpleasant period signs and symptoms like cramps and tender breasts. Brain chemicals are also involved, but it’s unclear to what extent.

بیش از صد علامت وجود دارد که به قاعدگی نسبت داده می‌شود و این علائم ممکن است با گذشت زمان و از چرخه‌ای به چرخه دیگر تغییر کنند.

برخی از علائم و نشانه‌های یک چرخه قاعدگی طبیعی عبارتند از:

1. درد یا گرفتگی عضلات

درد یا گرفتگی عضلات یکی از شایع‌ترین علائم پریود است. گرفتگی عضلات شکم می‌تواند در روزهای قبل از پریود شروع شود و پس از شروع پریود، چندین روز یا بیشتر طول بکشد. شدت گرفتگی‌ها ممکن است از دردهای خفیف و جزئی تا درد شدیدی که فرد را از شرکت در فعالیت‌های معمول باز می‌دارد، متغیر باشد.

این گرفتگی‌ها و دردها بیشتر در قسمت پایین شکم احساس می‌شود. گاهی هم ممکن است به سمت کمر و بالای ران نیز منتشر شود.

علت گرفتگی عضلات شکم و عضلات در پریود

این گرفتگی‌ها ناشی از انقباضات رحمی هستند که به ریزش پوشش داخلی رحم (آندومتر) در صورت عدم وقوع بارداری کمک می‌کنند. تولید هورمون‌های اسید چرب به نام پروستاگلاندین‌ها هم باعث ایجاد این انقباضات می‌شود. برخی از زنان به دلیل تجمع پروستاگلاندین‌ها که انقباضات را قوی‌تر می‌کنند، درد بیشتری نسبت به دیگران احساس می‌کنند.

برخی از بیماری‌ها و شرایط پزشکی هم می‌توانند گرفتگی‌ها را شدیدتر کنند. مثلا:

  • اندومتریوز (رشد بافت‌هایی که رحم را می‌پوشانند، در خارج از رحم، در نقاطی مانند لوله فالوپ و تخمدان‌ها)
  • تنگی دهانه رحم
  • آدنومیوز
  • بیماری التهابی لگن
  • فیبروم‌ها یا تومورهای غیر سرطانی که در اطراف رحم رشد کرده‌اند

گرفتگی‌های مرتبط با این نوع بیماری‌ها به عنوان دیسمنوره ثانویه شناخته می‌شوند.

2. جوش زدن

جوش‌های پوستی هم از دیگر علائم پریود شایع هستند. یک مطالعه که روی گروهی از زنان انجام شد، نشان داد که حدود نیمی از آنها حدود یک هفته قبل از شروع پریود خود، آکنه و جوش پوستی را تجربه می‌کنند.

جوش‌های قبل از پریود معمولا روی چانه و فک به‌وجود می‌آیند، اما می‌توانند در هر جایی از صورت، پشت یا سایر نواحی بدن هم دیده شوند.

علت جوش‌های پوستی قبل از پریود

با نزدیک شدن به پریود، سطح استروژن و پروژسترون در بدن کمتر می‌شود و به همین دلیل غدد تولیدکننده چربی در کنار فولیکول‌های مو در پوست، چربی بیشتری (سبوم) تولید می‌کنند. سبوم بیش از حد می‌تواند منافذ پوست را مسدود کند و باعث رشد باکتری‌ها شود. در نتیجه التهاب پوست هم آکنه ایجاد می‌شود.

آکنه مرتبط با پریود اغلب در پایان قاعدگی یا کمی پس از آن، زمانی که سطح استروژن و پروژسترون شروع به افزایش می‌کند، از بین می‌رود.

البته بیماری‌هایی مثل سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) هم می‌توانند آکنه را در حوالی قاعدگی بدتر کنند. اگر علاوه بر آکنه، متوجه هر یک از علائم زیر شدید، با پزشک خود مشورت کنید:

  • قاعدگی‌های نامنظم یا قطع قاعدگی
  • رشد بیش از حد مو در صورت، سینه، پشت یا کمر
  • افزایش وزن
  • ریزش مو یا نازک شدن مو
  • مشکل در بارداری

3. درد سینه یا حساس شدن سینه‌ها

حساس شدن سینه‌ها یا درد سینه هم از علائم شایع پریود یا قبل از پریود است. حساسیت یا درد ناشی از قاعدگی می‌تواند از احساس درد مبهم تا درد شدید و احساس سنگینی سینه‌ها متغیر باشد. معمولا هم هر دو سینه را تحت تأثیر قرار می‌دهد (اما نه همیشه) و حتی می‌تواند تا ناحیه اطراف زیر بغل کشیده شود.

این درد دو هفته قبل از پریود شروع شده و با گذشت زمان بدتر می‌شود و پس از پایان پریود هم از بین می‌رود.

علت درد سینه در طول یا قبل از پریود

محتمل‌ترین علت درد سینه یا تورم سینه در اطراف پریود، تغییرات هورمونی در طول چرخه قاعدگی است. سطح پروژسترون در اواسط چرخه و حدود تخمک‌گذاری، شروع به افزایش می‌کند. همین هم باعث می‌شود غدد پستانی در سینه‌ها بزرگ و متورم شوند. این تغییرات باعث می‌شود که سینه‌ها درست قبل یا در طول پریود، حتی با وجود کاهش مجدد سطح پروژسترون، احساس درد و تورم داشته باشند.

با این حال، اگر متوجه درد سینه‌ای شدید که ادامه دارد یا در زمان‌های دیگری از چرخه قاعدگی خود آن را تجربه می‌کنید، با یک پزشک مشورت تا هرگونه مشکل جدی‌تر را رد کند. مثلا بیماری فیبروکیستیک سینه (یک بیماری خوش‌خیم سینه) می‌تواند درد سینه را در زمان پریود بدتر کند.

در ضمن موارد زیر هم می‌تواند میزان حساسیت و درد سینه را در یک فرد بیشتر کند:

  • سابقه خانوادگی حساسیت به لمس سینه قبل یا در طول پریود
  • رژیم غذایی پرچرب
  • مصرف بیش از حد کافئین

4. خستگی قاعدگی

خستگی هم از علائم PMS است. درواقع با نزدیک شدن به دوره قاعدگی، بدن شما از آماده شدن برای حفظ بارداری به آماده شدن برای قاعدگی تغییر وضعیت می‌دهد. یعنی سطح هورمون‌ها کاهش پیدا می‌کند که نتیجه آن خستگی است. همچنین تغییرات خلقی نیز ممکن است باعث خستگی فرد شود.

برخی از افراد هم به دلیل ناراحتی ناشی از سایر علائم، در این بخش از چرخه خود مشکل خواب دارند. همین کمبود خواب می‌تواند خستگی روزانه را تشدید کند.

علت خستگی قبل یا در زمان پریود

بسیاری از متخصصان خستگی قاعدگی را به تغییرات هورمونی ربط می‌دهند. در طول چرخه قاعدگی، سطح استروژن و پروژسترون تغییر می‌کند و این نوسانات هورمونی می‌تواند باعث احساس خستگی شود.

کاهش استروژن و پروژسترون در فاز لوتئال (مرحله‌ای از قاعدگی شما بین تخمک‌گذاری و اولین روز پریود بعدی) همچنین می‌تواند باعث کاهش هورمون دیگری به نام سروتونین شود که یک انتقال‌دهنده عصبی تقویت‌کننده خلق و خو (یک هورمون شادی!) است. وقتی سطح سروتونین کم می‌شود، فرد می‌تواند خلق و خوی بد و کاهش سطح انرژی را تجربه کند.

خستگی قاعدگی همچنین می‌تواند ناشی از موارد زیر باشد:

  • سطح پایین آهن و خونریزی شدید در طول قاعدگی.
  • تغییرات ناگهانی در قند خون به‌دلیل هوس‌های پیش از قاعدگی و خوردن بیش از حد شیرینی یا غذاهای حاوی قند.
  • اختلال در خواب

اگر خستگی قاعدگی در فعالیت‌های روزانه شما اختلال ایجاد می‌کند، یا پس از دوره قاعدگی از بین نمی‌رود، برای بررسی آن با پزشک خود صحبت کنید.

5. نفخ شکم و احتباس آب

یکی دیگر از علائم پریود رایج، نفخ یا احتباس آب درست قبل از شروع قاعدگی است. این علامت می‌تواند یک تا دو هفته قبل از شروع پریود ظاهر شود و نشانه خوبی برای نزدیک شدن پریود محسوب می‌شود. اگر چند روز قبل از پریود، شکم شما سنگین است یا احساس می‌کنید نمی‌توانید زیپ شلوار جین خود را بالا بکشید، ممکن است نفخ PMS داشته باشید.

همچنین ممکن است وزن فرد 500 گرم تا 1 کیلوگرم بیشتر شود، اما این افزایش وزن دائمی نیست و ۲ تا ۳ روز پس از شروع پریود از بین می‌رود. معمولا هم بدترین میزان نفخ در روزی است که خونریزی پریود شروع می‌شود.

علل نفخ و احتباس آب در نزدیکی پریود

مانند بسیاری از علائم پریود، نفخ و احتباس آب هم ناشی از نوسان هورمون‌ها است. تغییرات در سطح استروژن و پروژسترون می‌تواند باعث شود بدن آب و نمک بیشتری نسبت به حالت معمول حفظ کند. همین هم باعث احساس نفخ می‌شود.

با این حال، رژیم غذایی پرنمک نیز می‌تواند احتباس آب را در نزدیکی پریود افزایش دهد. اگر نفخ یک مشکل اذیت‌کننده شده است، با پزشک خود در مورد گزینه‌های درمانی موجود صحبت کنید.

6. مشکلات گوارشی و تحریک‌پذیری روده

روده‌ها نسبت به به تغییرات هورمونی حساس هستند و ممکن است قبل و در طول پریود، تغییراتی در عادات معمول دستشویی رفتن خود تجربه کنید. مثلا در حوالی پریود، ممکن است احساس یبوست یا اسهال داشته باشید.

به‌طور کلی ممکن است در طول قاعدگی متوجه شوید که حرکات روده بیشتری دارید. همچنین ممکن است موارد زیر را تجربه کنید:

  • اسهال
  • حالت تهوع
  • نفخ
  • یبوست

علل اسهال و یبوست قاعدگی

مانند بسیاری از علائم دیگر پریود، هورمون‌ها احتمالاً مقصر اصلی هستند. تجمع هورمون پروژسترون – که مسئول ضخیم شدن دیواره رحم است – می‌تواند در برخی از زنان باعث یبوست شود.

از طرف دیگر، افزایش پروستاگلاندین‌ها – هورمون‌هایی که باعث انقباض عضلات می‌شوند و به ریزش دیواره رحم کمک می‌کنند – در حوالی پریود می‌تواند باعث اسهال شود. درواقع وقتی سطح پروستاگلاندین بالا باشد، مقداری از این هورمون ممکن است وارد جریان خون شود و به اندام‌های دیگر مانند روده‌ها برسد. سطح بالای پروستاگلاندین در روده‌ها می‌تواند باعث انقباض عضلات روده یا کولون شود. در این حالت فرد اسهال می‌شود.

7. سردرد یا میگرن

دوره‌های قاعدگی می‌توانند محرکی برای چیزی باشند که به آن «سردردهای هورمونی» می‌گویند. سردرد یا میگرن مرتبط با تغییرات هورمونی می‌تواند در حوالی زمانی که انتظار پریود خود را دارید، بدتر شود. این نوع سردرد و میگرن به احتمال زیاد در دو روز منتهی به پریود یک زن یا در طول سه روز اول پریود او ظاهر می‌شود.

بیش از ۵۰ درصد از زنانی که میگرن دارند، می‌گویند ارتباطی روشنی بین میگرن شدن و پریود آنها وجود دارد. یعنی حملات میگرنی ممکن است قبل، حین یا بلافاصله پس از قاعدگی رخ دهد. برخی افراد همچنین در زمان تخمک‌گذاری حملات میگرنی را تجربه می‌کنند.

یک مطالعه بالینی هم نشان داده که احتمال میگرن ۱ تا ۲ روز قبل از قاعدگی ۱.۷ برابر و در ۳ روز اول قاعدگی ۲.۵ برابر بیشتر از دیگر مواقع است.

علل سردرد یا میگرن در حوالی پریود

میگرن‌های قاعدگی یا سردردهای هورمونی معمولاً در اثر افت طبیعی استروژن در اواخر فاز لوتئال و در ابتدای قاعدگی ایجاد می‌شوند. سروتونین یک انتقال‌دهنده عصبی است که اغلب وقتی سطح آن نوسان می‌کند، میگرن و سردرد به‌وجود می‌آورد. استروژن ممکن است سطح سروتونین و تعداد گیرنده‌های سروتونین در مغز را در زمان‌های خاصی از چرخه قاعدگی بالا ببرد و باعث حملات میگرنی به‌دلیل این نوسانات در فازهای بعدی قاعدگی شود.

البته موارد زیر هم می‌توانند سردردهای هورمونی را تحریک کنند:

  • داروهای ضدبارداری خوراکی
  • یائسگی
  • بارداری

8. کمردرد

کمردرد هم از مهمترین علائم پریود است. انقباضات رحم و شکم که توسط آزاد شدن پروستاگلاندین‌ها ایجاد می‌شوند، ممکن است باعث انقباض عضلات در کمر و دردناک شدن آن شوند. برخی ممکن است در طول دوره قاعدگی خود درد قابل توجهی در کمر داشته باشند. برخی دیگر ناراحتی خفیف یا احساس ناخوشایندی در کمر خود تجربه می‌کنند.

علل کمردرد در طول پریود

در طول پریود، رحم منقبض می‌شود تا پوشش قدیمی را بریزد. این انقباضات می‌توانند باعث درد عضلانی اضافی (علاوه بر سایر انواع دردهای قاعدگی) شوند و می‌توانند به کمر نیز سرایت کنند.

شرایط سلامتی زیر هم می‌توانند کمردرد را در طول پریود بیشتر کنند:

  • آندومتریوز
  • فیبروم رحم
  • آدنومیوز
  • بیماری‌ها یا آسیب‌های کمر

اگر کمردرد شما آنقدر شدید است که نمی‌توانید فعالیت‌های روزانه را انجام دهید، برای تعیین علت و روش درمانی مناسب برای وضعیت شخصی با پزشک خود مشورت کنید. تمرین یوگا برای کاهش درد پریود هم می‌تواند کمک‌کننده باشد.

9. نوسانات خلقی

نوسانات خلقی ازجمله اضطراب، افسردگی و تحریک‌پذیری از نشانه‌های رایج نزدیک شدن پریود هستند. درواقع تغییرات خلقی یکی از علائم پریود کلاسیک است. برخی از زنان همچنین چیزی را تجربه می‌کنند که به عنوان اختلالات خلقی تشدیدشده یا اختلال دیسفوریک قبل از قاعدگی (PMDD) شناخته می‌شود و نوع شدیدتری از PMS است.

PMS و PMDD هر دو معمولاً حدود ۷ تا ۱۰ روز قبل از شروع پریود، بروز می‌کنند و تا روزهای اول پریود هم ادامه دارند.

دلایل نوسانات خلقی در حوالی پریود

مانند بسیاری از علائم پریود دیگر، احساس اضطراب یا تحریک‌پذیری مرتبط با PMS یا PMDD احتمالاً به دلیل تغییرات هورمونی در این زمان از ماه است. یعنی اگر احساس می‌کنید قبل از پریودتان روی یک ترن هوایی عاطفی هستید یا غمگین‌تر یا بدخلق‌تر از حد معمول می‌شوید، به‌دلیل نوسان سطح استروژن و پروژسترون در بدن است.

استروژن می‌تواند بر تولید سروتونین و اندورفین‌های خوب در مغز تأثیر بگذارد و احساس آرامش و خوشحالی را کاهش داده و احتمال افسردگی و تحریک‌پذیری را بالا ببرد.

همچنین پروژسترون می‌تواند اثر آرام‌بخش داشته باشد. وقتی سطح آن در بدن پایین می‌آید، ممکن است باعث بدخلقی شود. اگر تا به حال در دوران قاعدگی خود بدون دلیل گریه کرده‌اید، احتمالاً دلیلش کمبود پروژسترون است.

دلایل دیگری هم وجود که می‌توانند نوسانات خلقی را در طول پریود بدتر کنند:

  • داشتن سابقه افسردگی
  • حساسیت زیاد به تغییرات هورمونی
  • ژنتیک

اگر متوجه شدید که تغییرات خلق و خوی شما شدید است یا افکار خودکشی دارید، در اسرع وقت علائم خود را با پزشک خود در میان بگذارید.

10. خواب نامناسب و بدون کیفیت

بدخوابی یا خواب بدون کیفیت یک شکایت رایج برای زنان در حوالی پریودشان است. مثلا گرفتگی عضلات یا نوسانات خلقی می‌تواند فرد را در طول شب بیدار نگه دارد و باعث بی‌خوبی او شود.

علل خواب نامناسب در طول پریود

اصلی‌ترین علت بی خوابی قبل از پریودی مثل دیگر علائم پریود، نوسانات هورمونی است. این نوسانات باعث می‌شود دمای مرکزی بدن پس از تخمک‌گذاری حدود نیم درجه افزایش پیدا کند. این نیم درجه ممکن است زیاد به نظر نرسد، اما می‌تواند بر خواب فرد تأثیر بگذارد. زیرا وقتی دمای بدن شما خنک‌تر است، خوابیدن آسان‌تر است.

درضمن دیگر علائم سندرم پیش از قاعدگی (PMS) مثل گرفتگی عضلات، سردرد و نوسانات خلقی هم می‌توانند بر خواب تأثیر بگذارند و خوابیدن یا در خواب ماندن را دشوارتر کنند.

تفاوت علائم پریود با نشانه‌های بارداری

علائم پریود گاهی می‌تواند شبیه به نشانه‌های بارداری مخصوصا هفته‌ها و ماه‌های اول بارداری باشد. درواقع اشتباه گرفتن علائم اولیه بارداری با علائم پریود شدن چیز عجیبی نیست. زیرا هردوی این شرایط جسمی خاص علائم مشترکی دارند، از جمله:

  • حساسیت سینه‌ها
  • نوسانات خلقی
  • خستگی
  • نفخ
  • سردرد
  • کمردرد

با اینحال یکی از نشانه‌های بارداری این است که فرد حالت تهوع و استفراغ دارد و این علامت معمولا ربطی به PMS یا پریود شدن تدارد. گاهی اوقات، لکه‌بینی سبک نیز ممکن است نشانه بارداری اولیه باشد، اما اگر خونریزی فرد به مرور زمان شدیدتر شود، به احتمال زیاد پریود شده است.

اگر در زمان مورد انتظار پریود نشده‌اید و چرخه شما یک یا دو ماه است که نامنظم شده است، بد نیست که یک آزمایش بارداری در خانه انجام دهید تا ببینید باردار هستید یا خیر.

بهترین روش‌های مدیریت علائم پریود

روش مدیریت علائم پریودتوضیح/مزیت
قرص ضدبارداریتنظیم هورمون‌ها و کاهش شدت علائم پریود و PMS
IUD و ایمپلنت هورمونیکمک به تنظیم پریود و کاهش علائم قاعدگی
کاهش مصرف نمککاهش نفخ قبل و حین پریود
مصرف مسکن بدون نسخهتسکین درد و گرفتگی عضلات (ایبوپروفن، استامینوفن)
پد یا کیسه آب گرمکاهش گرفتگی عضلات و کمردرد قاعدگی
ورزش سبک و یوگابهبود خلق و خو و کاهش گرفتگی
وعده‌های غذایی کوچک و مکررتثبیت قند خون و جلوگیری از افت انرژی
مدیتیشن و یوگاکاهش استرس و آرام‌سازی ذهن
درمان شناختی رفتاری/SSRIمناسب برای PMDD و علائم شدید اضطراب و افسردگی پریود

مدیریت علائم پریود معمولا به شدت این علائم و میزان اذیت شدن و تحمل فرد بستگی دارد. علائم معمول پریود مثل گرفتگی عضلات، سردرد و خستگی معمولاً فقط به دلیل نوسانات هورمونی هستند و معمولا هم پس از پایان پریود از بین می‌روند. در برخی موارد شدید، پزشک ممکن است قرص‌های ضدبارداری را برای تنظیم هورمون‌های فرد تجویز کند. این قرص‌ها حاوی سطوح مختلفی از انواع مصنوعی استروژن و پروژسترون هستند و می‌توانند ناراحتی فرد در زمان پریود یا قبل از آن را کمتر کنند.

سایر روش‌های هورمونی کنترل بارداری، مانند IUD و ایمپلنت، نیز می‌توانند به تنظیم پریود و مدیریت علائم پریود کمک کنند..

درضمن همیشه می‌توانید علائم پریود خفیف یا ‌PMS را در خانه هم تسکین بدهید. مثلا کارهای زیر می‌تواند کمک کند تا پریود راحت‌تری داشته باشید:

  • کاهش مصرف نمک برای تسکین نفخ.
  • مصرف مسکن‌های بدون نسخه مانند ایبوپروفن (ادویل) یا استامینوفن (تیلنول).
  • استفاده از یک کیسه آب گرم یا پد گرمکن روی شکم یا کمر برای تسکین گرفتگی و درد و درمان کمر درد قاعدگی.
  • ورزش سبک و یوگا کردن برای بهبود خلق و خو و کاهش احتمالی گرفتگی‌های عضلات.
  • خوردن وعده‌های غذایی کوچک و مکرر برای بالا نگه داشتن قند خون.
  • انجام مدیتیشن یا یوگا برای کاهش استرس.
  • در موارد متوسط ​​تا شدید علائم پریود و PMDD، ممکن است نیاز به درمان شناختی رفتاری یا داروهایی مانند SSRI برای رفع اضطراب و افسردگی باشد.

به‌طور کلی هرچه در مورد علائم خود و آنچه باید انتظار داشته باشید و اینکه چه روشی برای مدیریت آنها بهتر عمل می‌کند، بیشتر بدانید، با نزدیک شدن به پریودتان برای مدیریت آنها آماده‌تر خواهید بود.

جمع‌ بندی

اگر پریود می‌شوید، احتمالاً برخی از علائم زیادی را که قبل از پریودتان بروز می‌کنند، تجربه کرده‌اید. شایع‌ترین نشانه‌های نزدیک شدن پریود شامل احساس نفخ، خستگی، تحریک‌پذیری، گرفتگی عضلات یا حتی اضطراب یا افسردگی است. بیشتر اوقات علائم پریود سه تا چهار روز پس از شروع پریود فرد کمتر می‌شوند یا کاملا از بین می‌روند. اما اگر این علائم ادامه‌دار هستند و پریودتان دیرتر از حد معمول اتفاق افتاده است حتما یک تست بارداری خانگی را امتحان کنید. زیرا PMS و اوایل بارداری علائم مشترک زیادی دارند.

منابع: healthline, uk.clearblue

سوالات متداول

علائم نزدیک شدن پریود چیست؟

علائم پریود برای هر کسی متفاوت است. با این حال گرفتگی عضلات، نوسانات خلقی، حساس شدن سینه‌ها و سردرد برخی از علائم شایع‌تر هستند که بیشتر افراد تجربه می‌کنند.

آیا نشانه‌های اوایل بارداری می‌تواند مانند علائم پریود باشد؟

برخی علائم پریود و بارداری در هفته‌های اول با هم همپوشانی دارند. مانند خستگی، حساس شدن سینه‌ها، نوسانات خلقی و مشکل در خواب. اگر مشکوک به بارداری هستید، می‌توانید ۶ روز قبل از عقب افتادن پریود، آزمایش بارداری بدهید تا مطمئن شوید.

چرا علائم پریود دارم اما پریود نمی‌شوم؟

اگر باردار باشید، ممکن است برخی از علائم پریود را تجربه کنید، زیرا برخی از علائم این دو شرایط همپوشانی دارند.  اگر هم باردار نیستید، پریود نشدن شما به دلیل چیز دیگری است. دلایل دیگری را که ممکن است پریود شما به تأخیر بیفتد، پیدا کنید. و اگر نگران هستید، به پزشک خود مراجعه کنید. بهتر است حتما یک آزمایش بارداری انجام بدهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا