راهنمای خرید انواع رکابی مردانه | 9 مدل پرکاربرد

انواع مختلفی از رکابی‌ مردانه وجود دارد؛ از جمله مدل‌های راحتی، جذب، ورزشی، بندی، Y-back، ترمال و لانگ‌لاین، که هرکدام جنس پارچه، نوع طراحی و کاربرد خاصی دارند. در ادامه با بررسی نکات کلیدی در انتخاب انواع رکابی مردانه به شما کمک خواهیم کرد تا بهترین گزینه را متناسب با نیاز و فرم بدن خود انتخاب کنید. برای خرید بهترین رکابی مردانه از برندهای باکیفیت می‌توانید به فروشگاه گروچا مراجعه کنید. با ما همراه باشید.

نوع رکابیجنس رایجویژگی‌هاکاربرد اصلی
راحتینخ، پنبهآزاد، خنک، تنفس‌پذیرخانه، خواب، فصول گرم
جذب (اسلیم فیت)پنبه+لاکرا/اسپندکسچسبان، منعطف، ظاهری مرتبزیر پیراهن، استایل رسمی
ورزشیپلی‌استر، درای‌فیتخشک‌شوندگی سریع، تهویه بالاتمرین، باشگاه، ورزش هوازی
بندینخ، پنبهبند باریک، مینیمالتابستان، استایل خیابانی
Y-back (پشت چاک‌دار)اسپندکس، لاکراآزادی در حرکت عضلات شانهتمرین بدنسازی، باشگاه
لایه‌گرم (ترمال)پنبه+پشم یا ترمالضخیم، گرم‌کنندهفصول سرد، زیر لباس زمستانی
دکمه‌دارپنبه، نخیقه دکمه‌دار، ظاهر نیمه‌رسمیخانه، استایل خنک تابستانی
لانگ لایننخ، پنبهبلند، آزاد، مدرناستایل خیابانی، خاص‌پسند
کراس‌بک (پشت ضربدری)ترکیبی، اسپندکسبندهای متقاطع، ثابت روی بدنتمرینات سنگین، فشن

رکابی مردانه چیست و چه کاربردهایی دارد؟

رکابی مردانه یکی از ساده‌ترین و درعین‌حال پرکاربردترین لباس‌های مردانه است که معمولاً در دسته لباس‌های زیر یا راحتی قرار می‌گیرد. این لباس بدون آستین، سبک و اغلب جذب بدن طراحی می‌شود و به‌دلیل طراحی مینیمال و آزادی حرکتی که ایجاد می‌کند در موقعیت‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. رکابی می‌تواند به‌عنوان یک لایه پایه زیر پیراهن یا لباس‌های رسمی استفاده شود تا تعریق بدن را جذب و از لکه‌شدن لباس بیرونی جلوگیری کند.

رکابی مردانه یکی از پرکاربردترین لباس‌های مردانه است که معمولاً در دسته لباس‌های زیر یا راحتی قرار می‌گیرد

همچنین برای فعالیت‌های ورزشی به‌ویژه در باشگاه انتخابی ایدئال است؛ زیرا تهویه مناسبی برای بدن فراهم می‌کند. در خانه نیز بسیاری از مردان به‌دلیل راحتی و سبکی از انواع رکابی مردانه به‌عنوان لباس روزمره یا خواب استفاده می‌کنند. رکابی مردانه با وجود ظاهر ساده‌اش تنوع بسیار زیادی در مدل، جنس و کاربرد دارد و انتخاب مناسب انواع رکابی مردانه می‌تواند هم راحتی روزمره و هم عملکرد ورزشی را بهبود ببخشد. در مورد تاریخچه استفاده از رکابی‌های مردانه در وب‌سایت realmenrealstyle آمده است:

“This trend would continue through much of the 20th century, until the humble tank top began to make its way out from under the work shirts of blue collar men and into the limelight as a valid piece of outer attire in its own right. Through streetwear, sportswear, skate, hip-hop trends and more in the 70s, 80s, and 90s, the tank has now cemented itself a tremendously popular piece of clothing, seen anywhere from the gym to city streets in the summer.”

«به همان شکلی که امروزه اغلب به‌عنوان زیرپوش شناخته می‌شوند، منشا رکابی‌ها نیز ماهیتی غیررسمی و روزمره داشته است. براساس برخی منابع، رکابی‌ها نخستین‌ بار در اوایل قرن بیستم و در جریان تحولات مد غربی به‌عنوان بخش بالایی لباس شنای مردانه ظاهر شدند، به‌خصوص در انگلستان، جایی که استخرهای شنا اغلب با عنوان “tank” شناخته می‌شدند. از همین رو نام “tank top” یا «رکابی» از آنجا گرفته شده است.»

انواع رکابی مردانه و ویژگی‌های هرکدام

تنوع رکابی‌های مردانه بسیار بالا است و هر یک از آن‌ها با هدف راحتی بیشتر هنگام استفاده از لباس‌های مختلف طراحی شده‌اند. شناخت انواع زیرپوش مردانه به شما کمک می‌کند مدل متناسب با نیازتان را خریداری کنید. انواع مدل رکابی مردانه عبارت‌اند از:

رکابی راحتی

رکابی راحتی از رایج‌ترین و ابتدایی‌ترین انواع رکابی مردانه است که معمولاً از جنس نخ یا پنبه تولید می‌شود. این مدل برای استفاده روزمره در خانه طراحی شده است و به‌دلیل سبک‌بودن و تنفس‌پذیری پارچه، احساس راحتی و آزادی حرکت را برای بدن فراهم می‌کند. اغلب مدل‌های رکابی راحتی طراحی آزاد دارند و به بدن نمی‌چسبند. این رکابی‌ها برای فصول گرم سال بسیار مناسب‌اند و اغلب مردان از آن‌ها به‌عنوان لباس خواب نیز استفاده می‌کنند.

رکابی جذب (اسلیم فیت)

رکابی‌های جذب یا اسلیم فیت برخلاف رکابی‌های آزاد به‌طور کامل به بدن می‌چسبند و خطوط اندام را نمایان می‌کنند. این مدل‌ها اغلب از ترکیب پنبه و لاکرا یا اسپندکس ساخته می‌شوند تا انعطاف‌پذیری و کشسانی لازم را داشته باشند. رکابی‌های جذب برای پوشیدن زیر پیراهن‌های رسمی یا تی‌شرت‌های نازک بسیار کاربردی هستند؛ چراکه هیچ برجستگی اضافی زیر لباس ایجاد نمی‌کنند و ظاهری تمیزتر به استایل می‌دهند. همچنین برای کسانی که ورزش می‌کنند و اندام عضلانی دارند، این مدل می‌تواند انتخابی جذاب برای نشان‌دادن فرم بدنشان باشد.

رکابی ورزشی

رکابی‌های ورزشی طراحی تخصصی‌تری دارند و معمولاً از پارچه‌های تکنولوژیک مانند پلی‌ استر، درای‌ فیت یا میکروفایبر ساخته می‌شوند که قابلیت دفع رطوبت و خشک‌‌شدن سریع دارند. این رکابی‌ها به‌گونه‌ای طراحی می‌شوند که بیشترین تهویه را برای بدن فراهم کنند و از ایجاد بوی ناخوشایند در حین تمرین جلوگیری شود. یقه باز، حلقه‌های بزرگ‌تر در ناحیه بازو و طراحی سبک از ویژگی‌های اصلی رکابی‌های ورزشی است. این مدل برای تمرینات بدنسازی، دویدن، یوگا و ورزش‌های هوازی ایدئال است.

رکابی بندی

رکابی‌های بندی طراحی متفاوتی نسبت به مدل‌های کلاسیک دارند و معمولاً دارای بندهای بسیار باریک در قسمت شانه هستند. این مدل بیشتر به‌عنوان یک پوشش مینیمال یا تابستانی استفاده می‌شود و مناسب کسانی است که به‌دنبال آزادی حرکت بیشتر و کمترین پوشش در ناحیه بالاتنه خود هستند. در استایل خیابانی یا کنار دریا نیز برخی از این مدل‌ها به‌صورت تک پوشیده و استایل می‌شوند. رکابی‌های خشتی از این دسته‌اند و زیرپوش رکابی یقه خشتی OZTAS اوزتاش کد 1030، زیرپوش نخی رکابی یقه خشتی فانی ساکس کد 32000D، زیرپوش نخی رکابی یقه خشتی ANIT کد 9910 و زیرپوش نخی رکابی یقه خشتی نیکوتن پوش کد 1236 سفید از پرفروش‌ترین رکابی‌های خشتی محسوب می‌شوند.

رکابی‌های بندی

رکابی پشت چاک‌دار یا Y-back

رکابی Y-back که به آن رکابی بدنسازی یا T-back هم گفته می‌شود پشت‌باز یا اصطلاحا بک لس طراحی می‌شوند و تنها یک بند نازک به‌شکل حرف Y در قسمت پشتی دارد. این مدل به‌طور ویژه بین ورزشکاران و بدنسازان محبوب‌اند؛ چراکه اجازه حرکت کامل به عضلات پشت و شانه را می‌دهند و ظاهر عضلانی را بهتر به نمایش می‌گذارند. رکابی‌های Y-back اغلب از پارچه‌های کشی و سبک تولید می‌شوند و برای تمرین در باشگاه انتخابی حرفه‌ای هستند.

رکابی لایه‌گرم (ترمال یا گرم‌کننده)

برخی از انواع مدل زیرپوش مردانه برای فصل سرما طراحی شده‌اند و پارچه‌های ضخیم‌تر، گرم‌کننده یا دولایه دارند. این مدل‌ها معمولاً از ترکیب پنبه با پشم یا الیاف ترمال ساخته می‌شوند و نقش یک لایه زیرین گرم برای لباس‌های زمستانی را ایفا می‌کنند. مردانی که در مناطق سردسیر زندگی می‌کنند یا زمان زیادی را در فضای باز می‌گذرانند می‌توانند از این نوع رکابی برای گرم نگه‌داشتن بدن خود استفاده کنند.

رکابی دکمه‌دار

رکابی دکمه‌دار نوعی طراحی جدید و نیمه‌کلاسیک است که در قسمت یقه یا جلو چند دکمه کوچک به‌منظور افزایش زیبایی و کاربرد دارد. این مدل هم کاربرد راحتی دارد و هم می‌تواند در استایل خانگی یا تابستانی به‌عنوان یک لباس خنک و شیک پوشیده شود. طراحی دکمه‌دار حس رسمی‌تری نسبت به رکابی‌های کلاسیک القا می‌کند و برای موقعیت‌هایی که نمی‌خواهید خیلی راحت و بی‌نظم به‌نظر برسید مناسب است.

رکابی بلند یا لانگ لاین

رکابی‌های لانگ لاین یا بلندتر از حد معمول بیشتر در استایل خیابانی یا مدرن مورد استفاده قرار می‌گیرند. این مدل‌ها معمولاً تا زیر باسن امتداد دارند و به‌صورت آزاد و گشاد طراحی می‌شوند. برخی از آن‌ها دارای برش‌های خاص در طرفین یا پشت نیز هستند. مردانی که به سبک لباس پوشیدن متفاوت و خاص علاقه دارند، معمولاً به این مدل جذب می‌شوند و می‌توانند آن را با انواع شلوار‌های بگ، شلوارک و … استایل کنند.

رکابی کراس بک (پشت ضربدری)

رکابی‌های پشت ضربدری بیشتر در مدل‌های تخصصی ورزشی یا طراحی‌های فشن دیده می‌شوند. این مدل دارای دو بند متقاطع در ناحیه پشت است که علاوه‌بر زیبایی ظاهری ثبات بیشتری به لباس می‌بخشد. برای تمرین‌هایی مثل کراس‌فیت یا تمرینات کششی این مدل می‌تواند گزینه مناسبی باشد.

بهترین جنس برای رکابی مردانه کدام است؟

یکی از مهم‌ترین عوامل در انتخاب انواع‌رکابی مردانه جنس پارچه آن است؛ چراکه راحتی، دوام، تهویه و حتی ظاهر کلی لباس تا حد زیادی به نوع الیاف آن بستگی دارد. شناخت ویژگی‌های رایج‌ترین پارچه‌ها در تولید رکابی می‌تواند به تصمیم‌گیری بهتر شما کمک کند. انواع پارچه‌هایی که در تولید رکابی به کار می‌روند عبارت‌اند از:

بهترین جنس برای رکابی مردانه

پنبه (Cotton)

پنبه خالص یکی از بهترین و پرکاربردترین جنس‌ها برای رکابی مردانه محسوب می‌شود. این پارچه طبیعی، ضدحساسیت، نرم و بسیار تنفس‌پذیر است. رکابی‌های پنبه‌ای برای تمام فصول سال مناسب هستند و تعریق را به‌خوبی جذب می‌کنند. البته مدل‌های ۱۰۰٪ پنبه‌ای ممکن است پس‌از چند بار شست‌وشو اندکی آب بروند یا شکل خود را از دست بدهند.

نخ (Cotton Yarn)

نخ شکلی ابتدایی‌تر و نازک‌تر از پنبه است که بیشتر در رکابی‌های سبک و خنک به‌کار می‌رود. این جنس بسیار نرم، سبک و مناسب فصل تابستان است و با تنفس‌پذیری خوبی که دارد برای استفاده روزانه مناسب‌ترین گزینه محسوب می‌شود؛ اما ممکن است در شست‌وشوی مکرر زودتر از بین برود یا کش بیاید. زیرپوش نخی رکابی فانی ساکس کد 30000، زیرپوش نخی رکابی یقه گرد CLEVENT کلونت کد 1100 و زیرپوش نخی رکابی نیکوتن پوش کد 1171 سفید از بهترین رکابی‌های نخی ساده بازار هستند.

لاکرا (Lycra)

لاکرا نوعی الیاف مصنوعی است که خاصیت کشسانی بالایی دارد و معمولاً با پنبه یا پلی‌ استر ترکیب می‌شود. رکابی‌هایی که درصدی لاکرا دارند به‌خوبی روی بدن می‌نشینند و فرم خود را حفظ می‌کنند. این مدل‌ها برای ورزش یا افرادی با اندام عضلانی انتخاب بسیار خوبی هستند؛ زیرا هم آزادی حرکت دارند و هم چسبندگی دلپذیری ایجاد می‌کنند.

اسپندکس (Spandex)

اسپندکس مشابه لاکرا عمل می‌کند و در واقع دو نام برای یک نوع الیاف است و تفاوت اصلی در نام‌گذاری تجاری آن‌ها است. اسپندکس بسیار کشی، مقاوم در برابر چروک و کاملاً بادوام است. رکابی‌های اسپندکس‌دار برای فعالیت‌های شدید بدنی یا تمرینات ورزشی عالی هستند، به‌ویژه زمانی که نیاز به پارچه‌ای چسبان و مقاوم در برابر تعریق دارید.

پارچه‌های تنفس‌پذیر (Breathable Fabrics)

این اصطلاح معمولاً برای پارچه‌هایی مانند ترکیبات تکنولوژیک پلی‌ استر با میکروفیبر یا درای‌ فیت به‌کار می‌رود که قابلیت عبور هوا و دفع رطوبت را دارند. رکابی‌های تولیدشده از این مواد سبک هستند، بو نمی‌گیرند و سریع‌ خشک می‌شوند. اگرچه ممکن است این رکابی‌ها کمی مصنوعی‌تر از پنبه به‌نظر برسند؛ اما برای باشگاه، دویدن یا هوای گرم انتخابی هوشمندانه‌ هستند.

سخن پایانی

انتخاب رکابی مردانه مناسب می‌تواند به‌طور چشم‌گیری راحتی شما را افزایش بدهد و خیالتان را از پوشیدن لباس‌های دیگر آسوده کند. با توجه به نکات ذکرشده در این راهنما و درنظرگرفتن نیازها و اولویت‌های شخصی خود می‌توانید از میان انواع رکابی مردانه فروشگاه گروچا، گزینه‌ای انتخاب کنید که هم از نظر جنس و کیفیت و هم از نظر طراحی و راحتی بهترین انتخاب برای شما باشد.

سوالات متداول

انواع رکابی مردانه کدامند؟

انواع رکابی مردانه شامل مدل های راحتی، جذب، ورزشی، بندی، Y-back، ترمال و لانگ‌ لاین هستند.

رکابی جذب برای چه کسانی مناسب‌تر است؟

برای افرادی که می‌خواهند ظاهری مرتب و تمیز داشته باشند یا بدن عضلانی خود را بهتر نمایش دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا