ضرورت پوشیدن جوراب واریس بعد عمل اسلیو معده چیست؟

پوشیدن جوراب واریس بعد از عمل اسلیو معده برای پیشگیری از لخته شدن خون، بهبود گردش خون و کاهش ورم پا بسیار ضروری است، زیرا بی‌ تحرکی پس از جراحی خطر ترومبوز را بالا می‌برد و مدت استفاده از آن هم بسته به شرایط بیمار بین ۱۰ روز تا چند ماه متغیر است.

پوشیدن جوراب واریس بعد عمل اسلیو معده

پوشیدن جوراب واریس بعد از عمل اسلیو معده ضروری است، زیرا کاهش تحرک و تغییرات هورمونی روزهای نخست جراحی، گردش خون پاها را کندتر کرده و خطر لخته ی خون (ترومبوز) را بالا می‌برد. بهترین نوع جوراب واریس که بعد از عمل اسلیو معده تجویز می شود، جوراب ضدآمبولی است. در مطلب جوراب واریس چیست، ضمن معرفی انواع جوراب واریس گفتیم که جوراب‌های ضد آمبولی با فشار یکنواختی که اعمال می‌کنند، خون را به سمت قلب هدایت کرده و باعث کاهش تورم در پاها می‌شوند.

همچنین تغییرات سریع وزن و کم شدن ناگهانی حجم بدن، فشار زیادی به رگ‌های پا وارد کرده که خطر تشکیل واریس را بیشتر می‌کند. جوراب واریس با ایجاد فشار یکنواخت به پاها از بروز این بیماری پیشگیری می‌کند. به همین دلیل پزشک استفاده از جوراب واریس را برای کاهش خطرات احتمالی، تجویز می‌کند.

در سایت myorthoct درباره اهمیت استفاده از جوراب واریس آمده است:

Compression socks are designed to help improve blood flow and circulation in the legs. They do this by applying pressure to the legs in a graduated manner, with the most pressure at the ankle and gradually decreasing up the leg. This helps to push blood and other fluids back up toward the heart, reducing the risk of blood clots and swelling in the legs.

“جوراب‌های فشاری (Compression socks) برای بهبود جریان خون و گردش آن در پاها طراحی شده‌اند. این جوراب‌ها با اعمال فشار به‌صورت تدریجی بر روی پاها عمل می‌کنند؛ به‌طوری‌که بیشترین فشار در ناحیه مچ پا وارد می‌شود و این فشار به‌تدریج در قسمت‌های بالاتر پا کاهش می‌یابد. این فرآیند باعث می‌شود خون و سایر مایعات بدن به سمت قلب بازگردد و در نتیجه خطر لخته شدن خون و ورم پا کاهش یابد.”

مدت زمان استفاده از جوراب واریس بعد عمل اسلیو معده

پوشیدن جوراب واریس بعد عمل اسلیو معده در روزهای ابتدایی جراحی برای بسیاری از افراد توصیه می‌شود. مدت زمان استفاده از جوراب واریس بعد از عمل اسلیو معده بسته به شرایط بیمار داشته و بین 10 روز تا چند ماه متغیر است.

در سایت Auckland Weight Loss Surgery درباره مدت زمان استفاده از جوراب واریس بعد عمل اسلیو معده توضیح داده است:

We advise you continue wearing your TED stockings for 10 days post operation. This is to reduce the chance of blood clots that can form in the legs, and can go to the lungs.

“توصیه می‌شود که به مدت ۱۰ روز پس از عمل، جوراب‌های ضد آمبولی (TED stockings) را همچنان بپوشید. این کار برای کاهش خطر تشکیل لخته خون در پاهاست؛ لخته‌هایی که ممکن است به سمت ریه‌ها حرکت کرده و خطرناک شوند.”

در واقع پزشک بسته به شرایط بدنی و میزان فعالیت شما، مدت زمان استفاده از جوراب ضد آمبولی یا همان جوراب واریس را تعیین می‌کند.

مزایای استفاده از جوراب واریس بعد عمل اسلیو معده

پوشیدن جوراب واریس بعد عمل اسلیو معده مزایای مختلفی دارد که در ادامه به بررسی هرکدام از آنها می‌پردازیم:

  • کم شدن خطر لخته خون: از مهمترین مزیت‌های استفاده از جوراب آمبولی یا همان جوراب واریس بعد از عمل‌های سنگین، کم شدن خطر تشکیل لخته‌های خون در پاها است. این حالت بویژه در زمان استراحت و نقاهت بیمار که فعالیت کمی دارد، کمک می‌کند تا از این خطر به دور باشد.
  • گردش خون بهتر: جوراب واریس به دلیل ایجاد فشار ملایم و مداوم بر روی پاها باعث شده تا گردش خون فرد بهبود یابد. این حالت همچنین از تجمع مایعات در پا جلوگیری کرده و مانع از ورم پاها می‌شود.
  • کم شدن درد و ورم در پاها: در خیلی از مواقع ورم پا، بعد از جراحی‌های سنگین رخ می‌دهد. این حالت با پوشیدن جوراب واریس کاهش پیدا کرده و همچنین از درد و ناراحتی ناشی از آن نیز جلوگیری می‌شود.
  • احساس سبکی در پاها: از آنجاییکه در روزهای ابتدایی نقاهت ممکن است شما احساس سنگینی در پای خود حس نمایید، پوشیدن جوراب واریس سبب می‌شود تا احساس سبک‌تری داشته باشید.
  • بهبود دوران نقاهت: استفاده از جوراب واریس منجر می‌شود تا از مشکلات عروقی شما پیشگیری شده و همچنین دوران نقاهت بعد از عمل اسلیو معده، راحت‌تر سپری شود.
مزایای استفاده از جوراب واریس بعد عمل اسلیو معده

نکات مهم در هنگام استفاده از جوراب واریس بعد از عمل اسلیو معده

اهمیت استفاده از جوراب واریس بعد عمل اسلیو معده بسیار زیاد بوده و به همین دلیل توسط بیشتر پزشکان، تجویز می‌شود. اما نیاز است تا در هنگام استفاده از جوراب فشاری، به این موارد نیز توجه نمایید:

  • جوراب ضدآمبولی را بطور منظم شستشو داده و از تمیز بودن آن اطمینان حاصل نمایید. اینکار مانع از بروز عفونت‌های پوستی می‌شود.
  • نحوه پوشیدن جوراب واریس: جوراب واریس را به درستی بپوشید. اگر جوراب در جای درست خود قرار نگیرد و یا به بخشی از پا بیشتر فشار وارد کند، باعث شده تا جریان خون به خوبی گردش پیدا نکند.
  • اندازه جوراب: جوراب ضدآمبولی در دو نوع تا زانو و تا ران پا است. برای اکثر بیمارانی که بعد از جراحی اسلیو معده جوراب واریس تجویز می‌شود، نوع تا زانو آن کافی بوده و مدل بلندتر، توصیه نمی‌شود. اما با این حال ممکن است نوع تا ران آن برای کاهش ورم پا و یا بهبود گردش خون، تجویز شود.
  • سایز جوراب: انتخاب جوراب واریس مناسب اهمیت زیادی دارد. چرا که اگر اندازه آن به درستی انتخاب نشود، نتیجه مطلوبی نیز حاصل نمی‌شود. جوراب واریس بزرگ باعث شده تا میزان فشار کافی به پا وارد نشده و در نتیجه در بهبود جریان خون تاثیر چندانی نداشته باشد. همچنین جوراب ضدآمبولی کوچک نیز باعث شده تا فشار زیادی به پا وارد شده و فرد احساس ناراحتی یا آسیب نماید. اعمال فشار یکنواخت و مناسب، تنها با اندازه ‌گیری درست جوراب واریس انجام می‌شود.
  • جنس جوراب: از آنجاییکه جوراب واریس بعد از عمل اسلیو معده می‌بایست برای مدت زمان طولانی استفاده شود، راحتی و تنفس‌پذیر بودن آن اهمیت زیادی دارد. جوراب‌هایی که از جنس نخ و اسپاندکس است، معمولا از میزان راحتی بیشتری برخوردار بوده و امکان تنفس‌پذیری بالاتری به پوست می‌دهد.
  • بدون درز بودن جوراب: جوراب‌ واریس بدون درز باعث ایجاد حس راحت‌تر و بهتر به پوست شده و برای استفاده طولانی مدت، مناسب‌تر است. این جوراب‌ها دارای قسمت دوخت و درز نبوده و برای بعد از جراحی، استفاده از این مدل‌ها بهتر است.
  • میزان فشار: همانطور که پیش‌تر نیز اشاره کردیم، جوراب ضدآمبولی در تنوع زیادی از فشار عرضه می‌شود. در مورد انتخاب جوراب واریس مناسب برای بعد از عمل اسلیو معده، باید مدلی انتخاب شود که میزان فشار ملایمی را بر روی پاها اعمال نماید. این مقدار بر اساس میلیمتر جیوه اندازه‌گیری شده و برای بعد از عمل جراحی معده معمولا مقدار 15 تا 20 میلیمتر جیوه توصیه می‌شود. این مدل جوراب واریس با فشار متوسط بوده که این میزان فشار نه خیلی زیاد است که سبب ناراحتی فرد شده و نه به میزان کمی بوده که در نهایت کمکی به بهبود گردش خون نکند.

جمع بندی

پوشیدن جوراب واریس بعد عمل اسلیو معده اهمیت بالایی داشته و به بهبود گردش خون کمک زیادی می‌کند. همچنین استفاده از جوراب ضدآمبولی باعث شده تا از خطر لخته شدن خون در اثر کاهش فعالیت بدنی و نداشتن تحرک کافی، کم شود. جوراب واریس در کنار این موارد به کم شدن ورم پا و ایجاد احساس راحتی بیشتر در پاها نیز کمک می‌کند. تمامی این موارد باعث شده تا معمولا پزشکان بعد از عمل اسلیو معده، استفاده از جوراب واریس را توصیه می‌کنند.

منابع: myorthoct

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا