آشنایی با خواص عناب برای پریود شدن + بهترین روش مصرف در زمان قاعدگی

عناب که به‌ نام خرمای قرمز هم شناخته می‌شود، از قدیم در دوران قاعدگی و برای داشتن پریود راحت‌ تر و بدون درد استفاده می‌شده است. به‌‌طور کلی مصرف خود عناب یا چای و نوشیدنی عناب می‌تواند به کاهش دردهای قاعدگی، خون‌سازی بهتر و خواب کافی فرد در این دوران کمک کند. خواص عناب برای پریود شدن همچنین می‌تواند روی چرخه قاعدگی  منظم و باروری بهتر هم تاثیر داشته باشد. در این مقاله مهمترین خواص عناب برای پریود شدن را به شما می‌گوییم و با نحوه درست مصرف این میوه خاص آشنا می‌شویم.

مهمترین خواص عناب برای پریود شدن

عناب در طب سنتی چینی (TCM) برای حمایت از سلامت قاعدگی و رفاه عمومی در دوران پریود استفاده می‌شود. چینی‌ها می‌گویند که مصرف هرگونه فرآورده عناب در این دوران می‌تواند مزایایی مانند خون‌سازی، بهتر شدن گردش خون و کاهش بالقوه خستگی و گرفتگی عضلات برای فرد داشته باشد. جالب است بدانید که در مراسم عروسی سنتی چینی، عناب به‌عنوان یک طلسم باروری در اتاق خواب تازه عروس و داماد قرار می‌گرفته تا نماد شانس خوب و رفاه آینده برای زوج تازه باشد!

وب‌سایت تخصصی آهارا هلث (aharahealth.com.au) هم درباره تاثیر عناب روی سلامت زنان می‌نویسد: در طب سنتی چینی، سلامت خون و چی (انرژی حیاتی) ارتباط نزدیکی با باروری و نظم قاعدگی دارد. عناب هم معمولاً برای تنظیم چرخه قاعدگی و بهبود گردش خون در بدن و همچنین سلامت رحم استفاده می‌شود. این میوه همچمنین رحم را نیز تغذیه می‌کند و برای زنانی که چرخه‌های نامنظم دارند یا کسانی که به دنبال بهبود عملکرد تولید مثل هستند، بسیار مفید است.

In TCM, the health of the blood and Qi is intimately linked to fertility and menstrual regularity. Dried red dates are commonly used to regulate menstrual cycles, and improve blood circulation, within the body as well as the uterus, while also nourishing the uterus, making them beneficial for women with irregular cycles or those looking to improve reproductive function.

در طب گیاهی غربی هم عناب به‌دلیل غنی بودن از آنتی‌اکسیدان‌ها، از جمله فلاونوئیدها و پلی‌ساکاریدها، بسیار محبوب است. متخضضان تغذیه هم می‌گویند این میوه می‌تواند به ارتقاء تاب‌آوری طبیعی و سرزندگی کمک کند. عناب همچنین راحتی گوارش و تعادل کبد را تقویت می‌کند و باعث آرامش فرد می‌شود.

به‌طور کلی میوه قرمز و خوشمزه عناب معمولا به‌دلیل تقویت تعادل عاطفی، بهبود سلامت گوارش و سلامت کلی بدن مخصوصا سلامت زنان، مورد توجه قرار می‌گیرد.

در ادامه نگاهی دقیق‌تر به خواص عناب برای پریود شدن می‌اندازیم:

1. تصفیه خون و بالا بردن انرژی چی

عناب سرشار از آهن و فسفر است که برای تولید گلبول‌های قرمز و گردش خون بسیار مهم هستند. در طب سنتی چین، این میوه برای جبران خون از دست رفته در دوران قاعدگی مفید است و می‌تواند بالقوه خستگی و ضعف را کاهش بدهد. مخصوصا مصرف این میوه برای زنانی که به‌ دلیل قاعدگی، زایمان یا عدم تعادل هورمونی دچار کاهش انرژی می‌شوند، مفید خواهد بود.

2. تقویت گردش خون

تصور می‌شود که عناب دارای خواص گرم‌کننده‌ای است که می‌تواند به بهبود جریان خون کمک کند. این موضوع می‌تواند برای تسکین گرفتگی‌های قاعدگی و راحتی کلی فرد در این دوران مفید باشد. علاوه براین‌ها عناب حاوی مقادیر زیادی آهن است و مصرف آن در دوره پریود می‌تواند خون از دست رفته در بدن خانم‌ها را جبران کند.

3. کاهش خستگی و ضعف

عناب با خون‌سازی و بهبود انرژی چی، می‌تواند به رفع خستگی و ضعفی که ممکن است در دوران قاعدگی تجربه شود، کمک کند.

4. بهبود سلامت گوارش

عناب همچنین ممکن است به گوارش راحت‌تر و بهتر کمک کند. این خاصیت می‌تواند به‌ویژه در دوران قاعدگی که مشکلات گوارشی مانند نفخ و دل درد شایع است، مهم باشد. درضمن فیبر بالای عناب می‌تواند به بهبود هضم و جلوگیری از یبوست کمک کند. عناب همچنین می‌تواند حرکات سالم روده را تقویت کرده و از میکروبیوم سالم روده پشتیبانی کند.

5. تسکین درد و گرفتگی عضلانی

در حالی که عناب به‌طور مستقیم تسکین‌دهنده درد نیست، اما با تقویت گردش خون و تعادل کلی بدن، می‌تواند به احساس تندرستی و کاهش ناراحتی در دوران قاعدگی کمک کند.

خواص عناب برای تسکین درد و گرفتگی عضلانی

6. داشتن خواب باکیفیت و کافی

میوه‌ها و دانه‌های عناب در طب چینی برای درمان مشکلات خواب استفاده می‌شوند. فنول‌ها، فلاونوئیدها و ساپونین‌های تری‌ترپنیک عناب از جمله اجزای فعال این میوه هستند. ترکیباتی که می‌توانند به‌عنوان آرام‌بخش‌های طبیعی عمل کنند و اثرات تسکین‌دهنده‌ای بر سیستم عصبی داشته باشند.

یک مطالعه در سال 2024 با هدف تعیین تأثیر کپسول‌های دانه عناب بر کیفیت خواب در زنان یائسه انجام شده است. در این پژوهش محققان دریافتند که مکمل‌های دانه عناب تأثیر مثبتی بر کیفیت خواب این افراد دارند و می‌توانند یک گزینه گیاهی بالقوه برای مدیریت مشکلات خواب باشند.

7. حمایت از سلامت باروری

گفتیم که در طب سنتی چین، سلامت خون و چی ارتباط نزدیکی با باروری و نظم قاعدگی دارد. عناب یا خرمای قرمز خشک معمولاً برای تنظیم چرخه‌ های قاعدگی و بهبود گردش خون در بدن و همچنین سلامت رحم استفاده می‌شوند. این میوه می‌تواند چرخه‌های نامنظم قاعدگی را بهتر کند و با تنظیم زمان تخمک‌گذاری دقیق‌ باعث بهتر شدن باروری فرد شود.

عناب حتی در دوران پس از زایمان هم می‌تواند مکمل خوبی برای پشتیبانی از بهبود سلامت مادر باشد. گفته می‌شود که این میوه روند بهبودی پس از زایمان را سریع‌تر کرده و به بازگرداندن تعادل هورمونی بدن و جلوگیری از ضعف پس از زایمان کمک می‌کند.

  • یادآوری مهم: عناب به طور کلی بی‌خطر و بدون عوارض است، با این حال برخی افراد ممکن است حساسیت‌های خاصی به این میوه داشته باشند. مثلا عناب ممکن است در برخی افراد باعث مشکلات گوارشی یا سایر عوارض جانبی شود. همیشه ایده خوبی است که قبل از استفاده از عناب یا هر داروی گیاهی دیگر، به‌خصوص اگر بیماری زمینه‌ای دارید یا دارو مصرف می‌کنید، با یک پزشک مشورت کنید.

بهترین روش جذب خواص عناب برای پریود شدن

میوه عناب سرشار از مواد مغذی، فیبر، آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین C است. از همه مهمتر این میوه کالری کمی دارد و می‌توان آن را به‌صورت میوه تازه یا میان وعده خشک مصرف کرد. عناب همچنین می‌تواند به‌شکل آبمیوه یا دم‌نوش و چای هم استفاده ‌شود.

به‌‌طورکلی گنجاندن عناب یا خرمای خشک قرمز در رژیم غذایی چه به‌عنوان میان وعده، چه در چای و چه در سوپ و … می‌تواند برای سلامتی فرد و به‌ویژه سلامت زنان در دوران قاعدگی مفید باشد.

بهترین روش برای بهره‌مندی بیشتر و کامل‌تر از خواص عناب برای پریود شدن می‌تواند یکی از موارد زیر باشد:

  • چای عناب: عناب خشک را با آب بجوشانید و برای فواید بیشتر یا طعم بهتر، مواد دیگری مانند زنجبیل، لونگان یا گوجی بری به نوشیدنی اضافه کنید.
  • مصرف به‌عنوان میان وعده: از عناب خشک به‌عنوان میان وعده لذت ببرید یا آنها را در غذاهای دیگر مثل سوپ و آبگوشت استفاده کنید.
  • ترکیب با سایر گیاهان دارویی طب سنتی: عناب را می‌توان با سایر گیاهان دارویی ترکیب کرد تا داروهای خاصی برای مشکلات مربوط به سلامت قاعدگی مانند خونریزی شدید، قاعدگی نامنظم یا گرفتگی‌های دردناک ایجاد شود.

چای و مربای عناب، عناب‌های شیرین‌شده و مکمل‌های عناب را می‌توانید به صورت حضوری یا آنلاین، در فروشگاه‌های مواد غذایی سالم یا در بازارهای محلی مخصوص پیدا کنید. البته اگر می‌خواهید مکمل‌های عناب مصرف کنید، حتما با پزشک خود مشورت کنید و دستورالعمل‌های روی برچسب محصول را برای دوز و نحوه مصرف توصیه شده بخوانید. همچنین همیشه مکمل‌های خود را از شرکت‌های معتبر خریداری کنید تا بهترین محصول ممکن را مصرف کنید.

بهترین روش جذب خواص عناب برای پریود شدن استفاده از چای عناب است

مواد مورد نیاز و روش تهیه چای عناب برای دوران قاعدگی و پس از زایمان

نوشیدنی زیر یه دمنوش ساده و راحت برای استفاده از خواص عناب برای پریود شدن است. درست کردن آن اصلا سخت نیست و مواد اولیه گرانی هم نیاز ندارد. برای تهیه این چای خوش‌طعم و سالم فقط به مواد زیر نیاز دارید:

  • ۳ عدد عناب خشک، شسته شده و از وسط نصف شده
  • ۷ عدد میوه لونگان خشک (اگر به لونگان دسترسی ندارید، از ۱ برش زنجبیل تازه استفاده کنید)
  • ۱ قاشق چایخوری کشمش
  • ۱ قاشق چایخوری شکر قهوه‌ای تیره
  • ۲ فنجان آب تصفیه‌شده

این مواد را به مدت ۱ ساعت خیس کنید. سپس آن‌ها را به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم بپزید. در نهایت نوشیدنی به‌دست آمده را صاف کنید و در فنجان بریزد.

سخن پایانی

عناب یا خرمای قرمز یک میوه شیرین و سرشار از مواد مغذی است که فواید زیادی برای سلامتی و مخصوصا سلامت زنان در دوران قاعدگی دارد. مثلا چینی‌ها می‌‌گویند مصرف خود عناب یا چای و دمنوش عناب در دوران پریود می‌تواند به کنترل فقر آهن و کاهش دردهای پریودی کمک کند. درواقع اعتقاد طب سنتی چینی بر این است عناب که با تقویت انرژی حیاتی بدن (جریان چی) و خون‌سازی، گردش خون را بهتر کرده و باعث عملکرد صحیح اندام‌های داخلی، به ویژه طحال، کبد و کلیه‌ها – که نقش کلیدی در سلامت تولید مثل دارند – می‌شود. خواص عناب برای پریود شدن همچنین می‌تواند شامل منظم‌ کردن چرخه قاعدگی و خواب راحت‌تر در زمان پریود هم باشد. به‌طور کلی عناب بهترین گزینه برای جبران و تجدید قوای از دست رفته در دوران پریود و حتی پس از زایمان برای زنان است.

منابع: elixhealing, verywellhealth

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا