راهنمای خرید محصولات

تفاوت لگ و ساپورت چیست؟ بررسی کامل تفاوت‌ها و کاربردها

لگ‌ها و ساپورت‌ها یکی از انواع پوشاک زنانه و مردانه هستند که از نظری ظاهری شباهت زیادی به هم دارند. هردوی آن‌ها درواقع لباس‌های تنگ و جذبی هستند که پاها و دور کمر را می‌پوشانند. اما جدا از این شباهت ظاهری اولیه، لگ و ساپورت در جزییات طراحی و جنس پارچه و همین‌طور موارد استفاده و کاربرد چند فرق اساسی با هم دارند. این تفاوت هم فقط ضخیم‌تر بودن لگ‌ها نسبت به ساپورت نیست و انتخاب اشتباه در پوشیدن آن‌ها می‌تواند روی کارایی و عملکردی که در ورزش انتظار دارید یا روی راحتی‌تان اثر منفی بگذارد.

در این مقاله همه چیز را درباره تفاوت لگ و ساپورت با هم بررسی می‌کنیم. همچنین می‌بینیم که این تفاوت لگ با ساپورت چه تاثیری روی موارد استفاده از آن‌ها دارد و یاد می‌گیریم که بر هر فعالیت و در هر موقعیتی لگ بپوشیم یا ساپورت. در مقاله ای به بررسی بهترین گن برای بعد از زایمان پرداخته ایم.

به نقل از سایت diffen ساپورت بسیار ضخیم‌تر و بدون پا هستند و گاهی اوقات می‌توان آن‌ها را مانند شلوار پوشید در صورتی که، جوراب شلواری تا حدودی شفاف است، پا را می پوشاند و باید زیر لباس دیگری پوشیده شود.

Leggings are much thicker, footless, and can sometimes be worn like pants. Tights are somewhat sheer, cover the foot, and must be worn under another garment.

لگ چیست؟

لگ یا لگینگ نوعی شلوار تنگ و چسبان است که معمولا از پارچه‌های کمی ضخیم، مات و کشی تولید می‌شود. لگ کاملا به بدن می‌چسبد و پاها و کمر را می‌پوشاند. بیشتر لگ‌ها کل پاها را تا روی ساق پا پوشش می‌دهند. منتها در برخی طراحی‌های جدیدتر از لگ ممکن است این لباس فقط تا روی زانو یا وسط ساق پا کشیده شود. این مدل شلوارها به‌حای زیپ با دکمه یک کمربند الاستیک محکم دارند که به‌خوبی از کمر و پهلوها محافظت می‌کند. 

هم آقایان و هم خانم‌ها می‌توانند لگ بپوشند. یعنی هم لگ ورزشی مردانه وجود دارد و هم لگ‌ زنانه. علاوه بر لگ ورزشی انواع لگ تابستانه، لگ زمستانی یا توکرکی و لگ سوییت هم در بازار وجود دارد. در مقاله لگ ورزشی مردانه به بررسی کامل آن پرداخته ایم.

ساپورت چیست؟

ساپورت چیست؟

ساپورت یک مدل جوراب‌‌شلواری است و بیشتر از پارچه‌های چسبان، نازک و کشی ساخته می‌شود. این مدل جوراب شلواری یک لباس زیر محسوب شده و معمولا همراه با دامن و پیراهن پوشیده می‌شود. جالب است بدانید که ساپورت‌ها اول برای مصارف پزشکی و کمک به گردش خون بهتر در پاها و درمان برخی بیماری‌ها استفاده می‌شدند. منتها امروز ساپورت وارد دنیای مد و فشن شده و بخش مهمی از اکسسورهای خاص برای استایل کردن لباس‌های کوتاه است. در مقاله ای به بررسی کامل بهترین مارک جوراب شلواری زنانه پرداخته ایم.

لگ و ساپورت چه فرقی با هم دارند؟

لگ‌ها معمولا پوشیده‌تر از ساپورت‌ها هستند. یعنی ضخامت بیشتری دارند و بدن از زیر آن‌ها دیده نمی‌شود. منتها بیشتر ساپورت‌ها نازک و شفاف هستند و برای همین یک دامن یا پیراهن روی آن‌ها پوشیده می‌شود. شاید مهمترین تفاوت لگ و ساپورت همین باشد که شما عملا می‌توانید لگ را به‌عنوان شلوار و به‌تنهایی بپوشید اما ساپورت بیشتر یک لباس زیر و اکسسوری محسوب می‌شود. البته فرق لگ و ساپورت بسیار بیشتر از این حرف‌هاست و این دو لباس در جزییات زیر کاملا با هم متفاوت هستند:

  • جنس پارچه 

لگ معمولا از یک بافت کشسان حاوی پنبه و اسپندکس یا پلی‌استر و اسپندکس ساخته می‌شود. جنس ساپورت‌ها اما بیشتر از مواد الاستیک مثلا ترکیب پنبه و پلی‌استر یا ترکیب نایلون و اسپندکس و لایکرا است. به همین دلیل هم ساپورت‌ها بسیار سبک‌تر و ظریف‌تر از لگ‌ها هستند و ممکن است زودتر هم پاره شوند.

  • ضخامت و کلفتی

لگ‌ها عملا یک شلوار محسوب می‌شوند. یعنی ضخامت کافی برای پوشاندن بدن دارند. این شلوارها حتی می‌توانند توکرکی باشند و تراکم و ضخامت بیشتری از لگ‌های معمولی داشته باشند. ساپورت‌ها اما معمولا نازک و ظریف هستند. حتی ممکن است یک ساپورت مثل مدل‌های شیشه‌ای و رنگ‌بدن کاملا بدن‌نما باشد. هرچند ساپورت‌های کمی کلفت‌تر و زمستانه هم وجود دارد. با این‌حال به‌طور کلی همیشه ضخامت و کلفتی لگ‌ها از ساپورت‌ها بیشتر است.

  • میزان راحتی

لگ‌ها به گونه‌ای طراحی می‌شوند که کاملا نرم باشند و به‌خوبی با خطوط بدن هماهنگ شوند. برای همین بسیار راحت هستند و آزادی عمل خوبی برای ورزش می‌دهند. ساپورت‌ها اما معمولا کاملا به بدن می‌چسبند و بسیار تنگ هستند. یعنی ممکن است چندان راحت نباشند و نتوان برای ساعت‌های طولانی یا زمان فعالیت‌های کاری آن‌‌ها را پوشید.

  • طراحی و مدل

ساپورت‌ها و لگ‌ها از نظر مدل و طراحی هم با هم فرق می‌کنند. لگ‌ها از نظر مدل بسیار متنوع هستند و در رنگ‌ها و طراحی‌های زیادی تولید می‌شوند. مثلا لگ‌ها لزوما تنگ و چسبان طراحی نمی‌شوند و مدل‌های خاصی از لگ به‌اسم لگ واید هم وجود دارد که تنها در قسمت باسن تنگ است و در قسمت ران، زانو و ساق پا نسبتا راحت و گشاد می‌شود. ساپورت‌ها اما معمولا کاملا جذب بدن طراحی می‌شوند و اصلا باید به بدن بچسبند. درضمن رنگ‌بندی و تنوع طرح و رنگ ساپورت‌ها هم زیاد نیست. این مدل لباس بیشتر تک‌رنگ و در رنگ‌های مات و خنثی تولید می‌شود و مثل لگ‌ها رنگ‌های شاد و مختلف ندارد.

  • قد و اندازه طول پاها 

شلوارهای لگینگ و ساپورت‌ها اندازه قدی متفاوتی هم دارند. ساپورت‌ها از نوک پا تا کمر را می‌پوشانند و بیشتر مواقع جوراب هم دارند. قد لگ‌ها اما از کمر تا مچ پاهاست. برخی لگ‌ها حتی کوتاه‌تر هستند و فقط تا روی ران‌ها را پوشش می‌دهند. یعنی شما می‌توانید باتوجه به نیاز و سلیقه شخصی یک لگ کوتاه، قد متوسط یا قد کامل بپوشید.

  • نحوه شست‌وشو و نگهداری

اگر مورد خاصی روی برچسب‌های مراقبت لگ‌ها نوشته نشده باشد، شلوارهای لگینگ را می‌توان مثل بقیه شلوارها شست و در ماشین لباس‌شویی انداخت. منتها ساپورت‌ها باید با احتیاط شسته شوند. بهتر است برای شستن ساپورت آن را داخل کیسه شستشو قرار بدهیم و از مواد شوینده ملایم استفاده کنیم.

نکته: همه این تفاوت‌ها و ویژگی‌ها باعث شده تا لگ‌ها در دسته شلوارها و ساپورت‌ها در دسته جوراب‌شلواری‌ها قرار بگیرند. 

بررسی کلی مزیت‌ها و معایب لگ و ساپورت

تفاوت لگ با ساپورت روی مزایا و معایب این لباس‌ها هم اثر می‌گذارد. یعنی با توجه به نوع طراحی و مدل لگ و ساپورت و همین‌طور جنس پارچه‌های آن‌ها، هرکدام یک‌سری نقطه قوت و ویژگی‌ مثبت و یک‌سری محدودیت دارند. در مقاله انواع جوراب شلواری به بررسی دقیق آن پرداخته ایم.

پوشیدن لگ می‌تواند مزایای زیر را داشته باشد:

  • دمای بدن را در زمان ورزش و انجام تمرینات بدنسازی و یوگا تنظیم می‌کند.
  • از آسیب دیدن پا در زمان ورزش جلوگیری می‌کند.
  • پاها را خوش‌فرم‌تر و لاغرتر نشان می‌دهد.
  • از پهلوها و کمر و همین‌طور عضله‌ها شکم در زمان ورزش محافظت می‌کند. 

در کنار این مزایا لگ‌ها ممکن است محدودیت‌هایی هم داشته باشند. مثلا:

  • می‌تواند باعث حساسیت پوستی و قرمزی و التهاب پوست شوند.
  • اگر خیلی تنگ و جذب باشند جریان خون در پاها را مختل می‌کنند.
  • میزان تعریق را بالا می‌برند و ممکن است باعث بیماری‌های عفونی در ناحیه تناسلی شوند. 
  • جلوی تنفس پوست را می‌گیرند و می‌توانند روی شادابی پوست مخصوصا در قسمت پاها و ران‌ها اثر منفی بگذارند.

ساپورت‌ها هم مزایای مختلفی دارند. از جمله:

  • پهلوها و شکم را جمع کرده و فرد را لاغرتر و باریک‌تر نشان می‌دهند.
  • پاها را خوش‌فرم‌تر و زیباتر می‌کنند.
  • مانع از ساییدن پوست داخلی ران‌ها به هم و درنتیجه التهاب و سوزش این قسمت می‌شوند.
  • استایل و ظاهر لباس‌هاییی مثل دامن‌ها و پیراهن‌های کوتاه را جذاب‌تر می‌کنند. 

درست مثل لگ‌ها و هر پوشاک دیگری، ساپورت‌ها هم ممکن است معایبی داشته باشند:

  • سوراخ شدن و پاره‌شدن راحت در زمان پوشیدن و درآوردن.
  • احساس راحتی مخصوصا اگر جنس ساپورت ضدحساسیت و ضدعرق نباشد.
  • دردسر زیاد برای رفتن به سرویس بهداشتی و احتمال خیس شدن جوراب‌های ساپورت.
بررسی کلی مزیت‌ها و معایب لگ و ساپورت

بهترین روش استایل کردن و پوشیدن لگ و ساپورت

حالا که همه چیز را درباره تفاوت لگ و ساپورت می‌دانیم، بد نیست ببینیم هرکدام از این پوشاک بهتر است کجا و چگونه استفاده شوند؟

پوشیدن ساپورت مخصوصا ساپورت‌های نازک با دامن و پیراهن‌های بالای زانو بسیار شیک است و استایل فرد را خاص می‌کند. البته حواستان باشد ساپورت برعکس انواع جوراب‌شلواری‌های مجلسی برای پوشیدن با لباس‌های خیلی رسمی مناسب نیست. درواقع ساپورت بیشتر برای استایل‌های غیررسمی و مثلا یک دورهمی و تولد دوستانه پوشیده می‌شود. می‌توانید در این مهمانی‌ها ساپورت را با کفش‌های پاشنه‌دار یا نیم بوت بپوشید و جذابیتی فوق‌العاده پیدا کنید. نکته بعدی اینکه پوشیدن ساپورت با صندل، بوت و چکمه پاشنه ‌بلند انتخاب خوبی نیست و معمولا پیشنهاد نمی‌شود.

لگ‌ها را می‌توانید به‌جای شلوار بپوشید. این شلوارها با یک تیشرت ساده یا تاپ راحت ظاهری عالی به هرکسی می‌دهند. البته مهم است تاپ یا تیشرتی که همراه لگ می‌پوشید تنگ و جذب نباشد. بهتر است یک تاپ یا حتی پلیور گشاد و آویزان روی لگ بپوشید. شاید هم بخواهید پیراهن‌های پشمی و سایز بزرگ را همراه لگ امتحان کنید.

کفشی که با لگ هم می‌پوشید باید یک کفش اسپورت و راحت باشد. کفش‌های رسمی و پاشنه‌دار معمولا با لگ پوشیده نمی‌شوند. انواع کفش‌ کتانی و ورزشی بهترین انتخاب برای پوشیدن با لگ هستند.

بهترین روش استایل کردن و پوشیدن لگ و ساپورت

نکات مهم برای خرید لگ و ساپورت مناسب

برای انتخاب یک لگ یا ساپورت مناسب و باکیفیت باید در زمان خرید به نکات زیر توجه کنید:

  1. لگ یا ساپورتی را انتخاب کنید که در آن احساس راحتی می‌کنید. لگ‌ها و ساپورت‌های خیلی تنگ ابدا راحت و مناسب نیستند و می‌توانند پوست را اذیت کنند. مخصوصا لگ باید به‌اندازه کافی راحت باشد تا بتوانید آزادانه حرکات ورزشی مختلف را با آن انجام بدهید.
  2. جای کش‌های کمر لگ یا ساپورت نباید روی تن باقی بماند.
  3. همچنین اگر در زمان پوشیدن لگینگ پارچه شلوار روی بدن شما کش می‌آید و پوست بدنتان از زیر آن دیده می‌شود، یعنی این لگ برای شما تنگ است و باید سایز بزرگتری را بخرید.
  4. برای پیدا کردن سایز مناسب لگ و ساپورت به فاق آن‌ها نگاه کنید. لگ و ساپورتی که پارچه‌های دور فاق آن جمع می‌شوند سایز درستی نیستند و گشاد محسوب می‌شوند.

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

لگ‌ها و ساپورت‌ها از نظر ظاهری خیلی به هم شبیه هستند. برای همین هم ممکن است خیلی وقت‌ها با هم اشتباه گرفته شوند. منتها  تفاوت‌های ظریفی در طراحی و جنس این دو مدل پوشاک وجود دارد که حتی موارد استفاده و کاربردهای آن‌ها را متفاوت می‌کند. مهم است که یگ لگ یا ساپورت مناسب و باکیفیت انتخاب کنیم و در جای درست و به‌صورت درست آن‌ها را بپوشیم.

مثلا پوشیدن یک لگ خوب در زمان ورزش عملکرد فرد را بالا می‌برد. یا وقتی یک ساپورت باکیفیت و سایز درست زیر پیراهن‌ می‌پوشیم هم راحت‌تر هستیم و هم زیباتر. علاوه بر این‌ها اگر حواسمان به تقاوت لگ و ساپورت باشد می‌توانیم به‌خوبی هرکدام از آن‌ها را با لباس‌های دیگر ست کنیم و ظاهری بهتر و جذاب‌تر داشته باشیم.

سوالات متداول

لگ‌ها برای چه مواردی استفاده می‌شوند؟

لگ‌ها درواقع نوعی شلوار هستند که بیشتر برای انجام تمرینات ورزشی و یوگا استفاده می‌شوند. جنس لگ‌ها از مواد نرم و انعطاف‌پذیر است که آزادی عمل خوبی به ورزشکار می‌دهد.

ایا می‌توان ساپورت‌ها را به‌تنهایی پوشید؟

ساپورت یک جوراب‌شلواری محسوب می‌شود و معمولا باید همراه دامن یا پیراهن‌های کوتاه و قد متوسط پوشیده شود. البته برخی از مدل‌های ضخیم‌تر ساپورت مثلا ساپورت‌های زمستانی و بافت را می‌توان با تیشرت‌های گشاد و بلند یا پلیورهای بافتنی ست کرد.

جنس پارچه لگ و ساپورت چه فرقی با هم دارند؟

لگ معمولا از پارچه‌های کشسان حاوی پنبه و اسپندکس یا پلی‌استر و اسپندکس ساخته می‌شود. جنس ساپورت‌ها اما بیشتر از مواد الاستیک و ترکیبی از نایلون و اسپندکس و لایکرا است. به‌طور کلی ساپورت‌ها بسیار سبک‌تر و ظریف‌تر از لگ‌ها هستند و ممکن است راحت نخ‌کش یا پاره شوند.

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
3 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مهتاب علوی
مهتاب علوی
1 ساعت قبل

همیشه برام سوال بود که فرق بین لگ و ساپورت دقیقا چیه، چون خیلی وقت‌ها این دو تا رو با هم اشتباه می‌گرفتم. توضیحاتی که توی این مقاله داده شد خیلی کامل و کاربردی بود، مخصوصا درباره اینکه لگ رو می‌شه به‌عنوان شلوار پوشید اما ساپورت بیشتر یه جوراب‌شلواری محسوب می‌شه. این موضوع توی انتخاب لباس و ترکیب استایل واقعاً مهمه. فقط یه سوال دارم، آیا ساپورت‌هایی هم هستن که ضخامت بیشتری داشته باشن و بشه به‌تنهایی و بدون دامن یا پیراهن پوشید؟

رویا مقدسی
رویا مقدسی
1 ساعت قبل

همیشه فکر می‌کردم لگ و ساپورت دقیقاً یک چیز هستن، ولی حالا فهمیدم که تفاوت‌های زیادی دارن، از جنس پارچه گرفته تا میزان راحتی و کاربرد. نکته‌ای که برام جالب بود، اینه که ساپورت‌ها در ابتدا مصارف پزشکی داشتن و بعد وارد دنیای مد شدن! اینو اصلاً نمی‌دونستم. به نظرم یکی از مهم‌ترین تفاوت‌ها، میزان پوشش و ضخامتشونه که توی انتخاب خیلی تأثیر می‌ذاره. فقط یه سوال، برای فعالیت‌های روزانه توی هوای سرد، لگ بهتره یا ساپورت ضخیم؟

نرگس احمدی
نرگس احمدی
1 ساعت قبل

مقاله خیلی خوبی بود، مخصوصاً برای کسایی که همیشه بین خرید لگ و ساپورت شک دارن! خیلی وقت‌ها پیش اومده که یه ساپورت خریدم و بعد فهمیدم که نمی‌شه به‌تنهایی پوشیدش، ولی لگ این مشکل رو نداره و می‌شه راحت به‌عنوان شلوار ازش استفاده کرد. به نظرم این توضیحات می‌تونه توی خرید آنلاین خیلی کمک‌کننده باشه. یه سوالی که دارم اینه که آیا لگ‌های ورزشی نسبت به لگ‌های معمولی تفاوت زیادی دارن؟ از نظر جنس و کشسانی چقدر فرق می‌کنن؟

دکمه بازگشت به بالا
3
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x