تامپون چیست؟ کاربردها، معایب و آموزش استفاده از آن

بخش طبیعی و منظم از چرخه زیستی بدن زنان، قاعدگی است که نیازمند ابزارهای بهداشتی خاص برای مراقبت است. یکی از وسایلی که امروزه برای خونریزی‌های دوران پریودی استفاده می‌شود، تامپون است. این محصول از ترکیب پنبه و الیاف مصنوعی مانند ریون ساخته می‌شود و با هدف جذب خون، مستقیماً درون واژن قرار می‌گیرد. آشنایی با نحوه استفاده، مزایا و معایب تامپون‌ها، می‌تواند در انتخاب آگاهانه‌تر بانوان مؤثر باشد. برای اینکه بدانید تامپون چیست و چه نکاتی را باید در رابطه با آن رعایت کنید در ادامه با ما همراه شوید.

تامپون قاعدگی چیست؟

با آغاز دوران بلوغ، آشنایی با ابزارهای بهداشتی مرتبط با قاعدگی برای زنان اهمیت زیادی پیدا می‌کند. یکی از وسایل کوچک و جاذب خون، کاپ قاعدگی یا تامپون قاعدگی است که از ترکیب پنبه و ریون (Cotton & rayon) ساخته می‌شود. این وسیله در داخل واژن قرار می‌گیرد و پیش‌از اینکه خون از بدن‌تان خارج شود، آن را جذب می‌کند. برخلاف نوار بهداشتی که روی لباس زیر قرار می‌گیرد، تامپون در داخل بدن جای می‌گیرد؛ پس برای استفاده صحیح، باید با ساختار و عملکرد آن آشنا باشید.

یک از وسایل کوچک و جاذب خون، تامپون قاعدگی است

استفاده از تامپون یکی از روش‌های رایج در دوران قاعدگی است که بسیاری از افراد به دلیل راحتی و کارایی، آن را انتخاب می‌کنند. با این حال، برخی ممکن است به دنبال روش‌های جایگزین یا اطلاعات تکمیلی در مورد محصولات بهداشتی باشند. اگر تمایل دارید با سایر گزینه‌ها نیز آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم حتماً مقاله نوار بهداشتی چیست را مطالعه کنید تا با تفاوت‌ها، مزایا و معایب هر کدام بیشتر آشنا شوید.

به نقل از وب‌سایت fda :

“Tampons are made of cotton, rayon, or a blend of the two. The absorbent fibers used in FDA-cleared tampons sold today are made with a bleaching process that is free from elemental chlorine, which also prevents products from having dangerous levels of dioxin (a type of pollutant found in the environment).”

«تامپون‌ها از پنبه، ریون یا ترکیبی از این دو ساخته می‌شوند. الیاف جاذبی که در تامپون‌های تأییدشده‌ امروزی استفاده می‌شوند با فرایند سفیدکننده‌ای تهیه می‌شوند که فاقد کلر عنصری است. همچنین، این نوع فرایند از وجود سطوح خطرناک دیوکسین (نوعی آلایندۀ موجود در محیط‌زیست) در محصول، جلوگیری می‌کند.»

بخش جاذب تامپون، درون یک اپلیکاتور (Applicator) پلاستیکی یا مقوایی قرار دارد که در قسمت باز اپلیکاتور جای می‌گیرد. «بدنه بیرونی»، تامپون را نگه می‌دارد، یک «لوله داخلی» برای واردکردن تامپون به درون واژن استفاده می‌شود و یک «نخ» از واژن بیرون می‌ماند که بتوانید تامپون را راحت‌تر خارج کنید. برخی تامپون‌ها بدون اپلیکاتور عرضه می‌شوند و با استفاده از انگشت، وارد واژن می‌شوند. این محصولات در شکل‌ها و اندازه‌های مختلف با قدرت جذب و نگهداری بالا، شرایط ایمنی را هنگام پریودی فراهم می‌کنند. 

از جمله محصولات جایگزین تامپون، می‌توان به کاپ قاعدگی لیوا فارما مدل‌های لیوا ۱ و ۲، اشاره کرد که از سیلیکون پزشکی و بدون مواد مضر ساخته شده‌ است و با محیط‌زیست سازگاری دارند. مدل ۱ برای افراد زیر ۳۲ سال یا بدون زایمان و مدل ۲ برای بالای ۳۲ سال یا با تجربه زایمان مناسب است. این کاپ‌ها در فروشگاه گروچا موجودند، تا ۱۰ سال قابل‌استفاده‌اند، نشت ندارند و برای فعالیت‌های روزمره، ورزش، خواب و شنا، گزینه عالی محسوب می‌شوند.

اجزای تشکیل‌دهنده تامپون چیست؟

پیش‌از هر چیز، بهتر است با بخش‌های مختلف تامپون آشنا شوید. اولین نکته‌ای که باید بدانید، این است که واژه «تامپون» به دو شکل به کار می‌رود:

  • ممکن است به کل وسیله، به‌عنوان یک ابزار کامل اشاره داشته باشد؛ 
  • فقط به هسته جاذب (قسمت پارچه‌ای گلوله‌ای‌شکل که در واژن قرار می‌گیرد) اطلاق شود.

شاید این تفاوت در کاربرد واژه، کمی برای شما گیج‌کننده باشد؛ اما برای فهم راحت‌تر بخش‌های بعدی، لازم است که بدانید کاربرد کلمه تامپون چیست. در ادامه به معرفی این اجزا می‌پردازیم:

  • اپلیکاتور: هسته جاذب (تامپون)، درون یک لوله به اسم اپلیکاتور نگهداری می‌شود. این قسمت از جنس پلاستیک یا مقوا ساخته می‌شود و یک دهانه در بالا دارد که بخش پارچه‌ای، به‌راحتی از آن بیرون می‌آید.
  • پلانگر (Plunger): این قسمت لوله‌ای‌شکل؛ ولی کوچک‌تر اپلیکاتور نیز از جنس پلاستیک یا مقوا ساخته می‌شود. زمانی که اپلیکاتور را درون واژن قرار می‌دهید با فشاردادن پلانگر به‎سمت بالا، تامپون (هسته جاذب) را وارد واژن می‌کنید.
  • هسته جاذب: تامپون یا هسته جاذب، یک قطعه پارچه‌ای استوانه‌ای‌شکل است که از پنبه و/یا ریون ساخته می‌شود و با قرارگرفتن درون واژن، وظیفه جذب خون قاعدگی را برعهده دارد.
  • نخ: یک نخ نرم و بافته‌شده به هسته جاذب متصل است و درون اپلیکاتور قرار دارد. پس‌از قراردادن تامپون در واژن، این نخ، بیرون می‌ماند که هنگام نیاز به تعویض، بتوانید تامپون را به‌راحتی بیرون بکشید.

همه تامپون‌ها اپلیکاتور ندارند؛ اما اگر برای اولین‌بار از تامپون استفاده می‌کنید، بهتر است نوع اپلیکاتوردار را خریداری کنید؛ زیرا قراردادن آن آسان‌تر است. همین‌طور، اپلیکاتورهای پلاستیکی نسبت به نوع مقوایی (به توصیه متخصصان)، راحت‌تر وارد واژن می‌شوند.

انواع تامپون قاعدگی را بشناسید

با توجه به تنوع زیاد تامپون‌ها از نظر میزان جذب، نوع اپلیکاتور و متریال، لازم است که با هرکدام از آن‌ها آشنا شوید و بهترین گزینه را متناسب با نیازهای خود، انتخاب کنید. در این بخش به شما خواهیم گفت که ویژگی هر نوع تامپون چیست و کدام یک برای شما مناسب‌تر است.

انواع تامپون براساس میزان جذب

تامپون‌ها از نظر قدرت جذب و شدت خون‌ریزی هر فرد در روزهای مختلف قاعدگی در چند سطح مختلف طراحی شده‎اند. این میزان جذب بر حسب «گرم خون قاعدگی» سنجیده می‌شود و از سطح «سبک» برای خون‌ریزی‌های کم تا سطح «فوق‌العاده قوی» برای خون‌ریزی‌های بسیار شدید، متغیر است.

انواع تامپون براساس میزان جذب

تامپون سبک (Light) 

شما می‌تونید از این نوع تامپون برای مواقع لکه‌بینی، خون‌ریزی خیلی خفیف و روزهایی که جریان خون قاعدگی بسیار کم است، استفاده کنید. در ابتدای دوره پریودی یا در روزهای پایانی آن (که مقدار خون‌ریزی کاهش می‌یابد)، می‌توانید آن را به کار ببرید. این نوع تامپون تا ۶ گرم خون را جذب می‌کند و به‌دلیل نیاز به تعویض زودهنگام، خطر بروز سندرم شوک سمی (TSS) را نیز کاهش می‌دهد.

تامپون معمولی (Regular) 

تامپون معمولی برای جریان خون متوسط ایدئال است. این نوع در میان بیشتر بانوان، رایج‌ترین گزینه محسوب می‌شود و در روزهای میانی دوره قاعدگی، بهترین عملکرد را دارد. قدرت جذب تامپون معمولی، بین ۶ تا ۹ گرم خون است که شرایط جلوگیری از خون‌ریزی متداول و معمول را فراهم می‌کند.

تامپون قوی (Super) 

وقتی جریان خون قاعدگی بیشتر از حد متوسط باشد، تامپون سوپر انتخاب مناسبی است. این نوع تامپون قدرت جذب بیشتری دارد و برای روزهایی طراحی شده که خون‌ریزی، نسبتاً شدید است. میزان جذب آن بین ۹ تا ۱۲ گرم خون است و سطح محافظت بالاتری نسبت به نوع معمولی فراهم می‌کند.

تامپون خیلی قوی (Super Plus) 

مطابق با توضیحات قبلی، احتمالاً متوجه شده‌اید که ویژگی‌های این تامپون چیست. برای روزهایی با خون‌ریزی بسیار شدید، باید از تامپون سوپر پلاس استفاده کنید. این تامپون قادر است بین ۱۲ تا ۱۵ گرم خون را جذب کند و برای افرادی که تجربه خون‌ریزی شدید دارند، اطمینان و آرامش خاطر بیشتری به‌همراه دارد.

تامپون فوق‌العاده قوی (Ultra) 

اگر قاعدگی شما شدید و سنگین (به‌طور غیرمعمول) باشد، تامپون اولترا مناسب‌ترین گزینه است؛ زیرا بیشترین میزان جذب؛ یعنی بین ۱۵ تا ۱۸ گرم خون را دارد و برای افرادی طراحی شده است که به‌خاطر شرایط بدنی یا پزشکی، خون‌ریزی بسیار سنگین و به حداکثر محافظت نیاز دارند.

یکی از محصولات جایگزین تامپون برای وضعیت شدید، پد بی‌اختیاری بانوان تافته است که با طول ۴۱ سانتی‌متر، ترشحات شدید را به خود جذب می‌کند و در فروشگاه گروچا موجود است. این پدها دارای پودر جاذب آنتی‌باکتریال هستند که به کنترل بوهای نامطبوع کمک می‌کند و با لبه‌های محافظ از نشت مایعات به کناره‌ها و مرطوب‌شدن لباس جلوگیری می‌کنند. ضمن این‌که، لایه رویی لطیف و ضدحساسیت آن‌ها، راحتی و محافظت از پوست را برای شما تضمین می‌کند. 

انواع تامپون قاعدگی براساس نوع اپلیکاتور

اگر تفاوت‌های میان تامپون اپلیکاتور‌دار و بدون اپلیکاتور را بشناسید و شرایطی مثل راحتی، بهداشت و حتی مواردی مانند سفر را درنظر بگیرید، می‌توانید بهترین گزینه بین این دو را برای خود انتخاب کنید. در ادامه معرفی انواع تامپون به بررسی کامل هر یک از این دو نوع می‌پردازیم.

انواع تامپون قاعدگی براساس نوع اپلیکاتور

تامپون با اپلیکاتور 

در بخش «اجزای تشکیل‌دهنده تامپون» فهمیدید که اپلیکاتور در تامپون چیست. اپلیکاتور شامل دو بخش است: 

  • لولۀ بیرونی که تامپون را در خود جای می‌دهد؛
  • پیستونی که با فشاردادن آن، تامپون را از لوله خارج و وارد واژن می‌کند.

این نوع تامپون می‌تواند به‌صورت اندازه‌ کامل (معمولی) یا مدل جمع‌شونده (تلسکوپی) باشد. اگر قصد دارید که برای اولین بار از تامپون استفاده کنید، این نوع را به شما پیشنهاد می‌کنیم. البته، باید درنظر داشته باشید که استفاده از اپلیکاتور منجر به تولید زباله بیشتر (مسائل زیست‌محیطی) نسبت به نوع بدون اپلیکاتور می‌شود.

تامپون بدون اپلیکاتور (دیجیتال) 

این نوع تامپون، برخلاف مدل‌های اپلیکاتور‌دار، فاقد هرگونه لوله یا ابزار کمکی برای ورود به واژن است و باید آن را با استفاده از انگشت وارد کنید. تامپون‌های دیجیتال بسیار جمع‌وجور هستند و فضای بسیار کمی در کیف یا جیب اشغال می‌کنند و از نظر زیست‌محیطی، گزینه‌ای پایدارتر به شمار می‌روند. 

انواع تامپون از نظر جنس مواد تشکیل‌دهنده

توجه به ترکیبات و مواد اولیه به‌کاررفته در محصولات بهداشتی، نقش مهمی در حفظ سلامت فردی و احساس راحتی شما ایفا می‌کند. با شناخت ترکیبات انواع تامپون قاعدگی و با آگاهی بیشتر نسبت به مواد اولیه، می‌توانید انتخابی سالم‌تر و مناسب‌تر داشته باشید.

تامپون‌های معمولی (Conventional) 

این نوع تامپون‌ها از ترکیب الیاف پنبه و ریون ساخته می‌شوند. ریون، نوعی فیبر ساخته‌شده از سلولز است که به‌صورت مصنوعی تولید می‌شود. برخی از افراد، ممکن است به‌دلایل مختلف (مثل حساسیت)، ترجیح بدهند که از ریون استفاده نکنند.

تامپون‌های ارگانیک (Organic) 

این نوع تامپون‌ها از پنبه ۱۰۰٪ ارگانیک ساخته می‌شوند؛ به این معنا که در فرایند کشت پنبه از سموم شیمیایی مانند آفت‌کش‌ها یا کودهای مصنوعی استفاده نشده است. تامپون‌های ارگانیک فاقد رنگ مصنوعی، عطر و سفیدکننده‌های کلردار هستند و با توجه به خاصیت تحریک‌کنندگی کمتر، مورد استقبال بسیاری از بانوان قرار می‌گیرد.

انواع تامپون‌ها با ویژگی‌های خاص

درک درست از اینکه نوع تامپون چیست و چه ویژگی‌هایی دارد، خیال شما را بابت یک انتخاب متناسب با میزان خون‌ریزی، راحت می‌کند. یادتان باشد که همیشه تامپون با پایین‌ترین سطح جذب ممکن را انتخاب کنید تا از بروز مشکلاتی مانند سندرم شوک سمی جلوگیری کنید. 

اما برخی تامپون‌ها، معطر هستند که به‌منظور کاهش بوی خون قاعدگی تولید شده‌اند. بااین‌حال، بیشتر پزشکان توصیه می‌کنند از تامپون‌های بدون عطر استفاده کنید؛ زیرا احتمال بروز حساسیت یا واکنش آلرژیک در ناحیه واژن را کاهش می‌دهند. همچنین، نوعی از تامپون‌های ورزشی برای افراد فعال در ورزش طراحی شده‌اند که در حین فعالیت در جای خود باقی می‌مانند و از نشتی جلوگیری می‌کنند.

اگر قصد استفاده از کاپ قاعدگی به‌جای تامپون را دارید، لازم است که لیوان ضدعفونی‌کننده را هم در کنار آن داشته باشید. لیوان ضدعفونی‌کننده لیوا فارما مدل منفذدار، یک ابزار بهداشتی و قابل‌حمل برای استریل‌کردن کاپ قاعدگی است که از سیلیکون فود گرید و بدون BPA ساخته شده است. کافی است که لیوان را با آب پر کنید، کاپ را داخل آن قرار بدهید در را ببندید و در مایکروویو بگذارید. 

نحوه قراردادن تامپون پریودی و طرز استفاده از آن

 دانستن این موضوع که تامپون چیست و طرز استفاده آن چگونه است به شما کمک می‌کند که هنگام قراردادن آن در واژن، دیگر احساس ترس و نگرانی نداشته باشید. مهم است که پیش‌از شروع، دست‌های خود را خوب بشویید و تا حد ممکن بدنتان را در حالت آرام و ریلکس نگه دارید تا این فرایند راحت‌تر انجام شود.

  • روی توالت بنشینید و زانوهای خود را از هم باز کنید. تامپون را با یک دست نگه دارید، طوری که بخش قسمت میانی تامپون، بین شست و انگشت میانی شما قرار بگیرد. انگشت اشاره را روی انتهای لوله نازک‌تر بگذارید، جایی که نخ تامپون از آن بیرون آمده است.
  • با استفاده از نوک تامپون، بخش خارجی واژن را باز و کل بدنه تامپون (اپلیکاتور) را وارد واژن کنید. زاویه ورود باید کمی به‌سمت عقب باشد، نه مستقیم رو به بالا؛ چراکه ورود مستقیم ممکن است با درد یا مقاومت همراه باشد. تامپون را تا جایی داخل ببرید که انگشت میانی و شست شما به بخش میانی تامپون برسند. در این مرحله، باید قسمت بیرونی لوله درون واژن قرار گرفته باشد.
  • درحالی‌که وسط تامپون را نگه داشته‌اید، با انگشت اشاره به‌آرامی روی لوله داخلی فشار بدهید تا بخش جاذب تامپون به درون واژن هدایت شود. این فشار را تا زمانی ادامه بدهید که لوله داخلی به وسط تامپون برسد و با انگشتان دیگر شما تماس پیدا کند.
  • با استفاده از انگشت شست و میانی، اپلیکاتور را به‌آرامی بیرون بکشید. نخ تامپون باید بیرون از واژن باقی بماند. یادتان باشد به هیچ عنوان نخ را نکشید؛ زیرا تامپون به آن متصل است و زمانی که جذب کامل انجام شد از این نخ برای خارج‌کردن تامپون استفاده می‌شود.
  • اپلیکاتور را درون بسته‌بندی پلاستیکی خودش قرار دهیذ یا در دستمال بپیچید و به‌درستی در سطل زباله بیندازید. از انداختن اپلیکاتور پلاستیکی در توالت خودداری کنید.

اگر هنوز تامپون را احساس می‌کنید، احتمالاً به اندازه کافی بالا نرفته است. می‌توانید آن را بیرون بکشید و تامپون جدیدی را امتحان کنید. اگر فکر می‌کنید جای آن مناسب نیست، دست‌هایتان را بشویید و با انگشت، آن‌را کمی بالاتر هدایت کنید تا زمانی که دیگر احساسش نکنید.

چگونه یک تامپون گیرکرده را خارج کنیم؟

پیش‌از هر چیز، یک نفس عمیق بکشید و سعی کنید که نگران نشوید. اگرچه ممکن است به جست‌وجو در داخل بدن خود عادت نداشته باشید؛ اما این بهترین راه برای خارج‌کردن تامپون قاعدگی است که بیش‌ازحد، به‌سمت بالا رفته و در واژن گیر کرده است. 

ابتدا انگشت یک یا دو خود را به‌آرامی وارد واژن کنید و با ملایمت سعی کنید نخ تامپون یا خود تامپون را پیدا کنید و بیرون بکشید. می‌توانید از انگشت وسط، انگشت حلقه یا هر دو، به‌طور هم‌زمان استفاده کنید تا دسترسی بیشتری به انتهای کانال واژن داشته باشید. در اینجا باید نکاتی را برای خارج‌کردن ایمن تامپونی که در واژن باقی مانده است، رعایت کنید:

  • پیش‌از اینکه داخل واژن را بررسی کنید، دستان خود را با آب و صابون بشویید تا از ورود میکروب‌ها به بدن جلوگیری شود.
  • اگر ناخن‌های بلند یا تیز دارید، پیش‌از شروع، آن‌ها را کوتاه یا صاف کنید تا از ایجاد خراش در دیواره‌های حساس واژن جلوگیری شود.
  • در شرایط استرس‌زا، ممکن است عضلاتتان ناخودآگاه منقبض شوند. عضلات واژن هم از این قاعده مستثنا نیستند. اگر عضلات این ناحیه سفت یا منقبض باشند، خارج‌کردن تامپون سخت‌تر خواهد بود.
  • هیچ‌گاه از ابزار یا اشیای دیگر برای بیرون آوردن تامپون استفاده نکنید؛ این کار می‌تواند باعث آسیب یا عفونت شود.
  • اگر نمی‌توانید به‌درستی تامپون را بگیرید یا بیرون بکشید، وضعیت بدنتان را تغییر بدهید. نشستن، دراز کشیدن، چمباتمه‌زدن یا بالا گذاشتن یک پا روی لبه وان یا توالت ممکن است زاویه دسترسی بهتری به شما بدهد.

اگر با وجود تلاش‌ زیاد، نتوانستید تامپون را خارج کنید یا احساس ناراحتی، درد یا بوی بد داشتید، هرچه زودتر به پزشک مراجعه کنید. ماندن تامپون در واژن برای مدت طولانی می‌تواند خطر عفونت یا سندرم شوک سمی را افزایش بدهد.

کدام سایز تامپون برای من مناسب است؟

انتخاب اندازه تامپون، باید براساس شدت خونریزی قاعدگی باشد. در روزهای اول پریودی که جریان خون بیشتر است به سایز بزرگ‌تری نیاز دارید و در روزهای پایانی که خونریزی کمتر می‌شود، می‌توانید از سایز کوچک‌تری استفاده کنید. اگر تامپون در واژن، بین چهار تا شش ساعت بدون نشتی بود، اندازه مناسب را انتخاب کرده‌اید. درصورتی‌که هنگام خارج‌کردن، تامپون کاملاً اشباع شده بود، باید سایز بزرگ‌تری را انتخاب کنید و اگر هنوز خشک و سفید بود، می‌تواند سایز کوچک‌تر را امتحان کنید. همچنین، بهتر است تامپون بیش‌از شش ساعت در واژن باقی نماند تا احتمال عوارض ناشی از ماندن خون در دستگاه تناسلی، کاهش بیاید.

فواید استفاده از تامپون چیست؟

فکر می‌کنید مزیت تامپون چیست؟ بله درسته؛ جلوگیری از نشتی خون در دوران قاعدگی، اولین و مهم‌ترین مزیت است؛ اما استفاده از تامپون فواید دیگری هم دارد که در ادامه پنج مزیت مهم استفاده از آن را با هم مرور می‌کنیم:

سلامت ناحیه تناسلی را تضمین می‌کند

تماس مداوم پدهای مرطوب با پوست حساس ناحیه تناسلی می‌تواند منجر به خارش، تحریک و سوزش شود؛ اما یکی از مزایای مهم تامپون این است که به‌صورت داخلی استفاده می‌شود و از بروز این مشکلات جلوگیری می‌کند. نتیجه؟ حس تمیزی و طراوت در شلوغ‌ترین روزهای پریود!

آزادی عمل بیشتری می‌دهد

رفتن به شنا یا لذت‌بردن از تعطیلات در دوران پریودی برای کسانی که از نوار بهداشتی استفاده می‌کنند، تقریباً غیرممکن است. پدها نه‌تنها در لباس شنا قابل‌مشاهده هستند، بلکه در آب متورم می‌شوند و می‌توانند آلودگی را پخش کنند. اما، تامپون‌ها کاملاً مخفی باقی می‌مانند. با استفاده از تامپون، می‌توانید بدون نگرانی از نشت یا آلودگی با خیال راحت شنا کنید.

جلوی نشت خون را می‌گیرند

پدهای بهداشتی ممکن است با کمی حرکت جابه‌جا شوند یا چسب آن‌ها پس‌از مدتی از بین برود؛ اما تامپون‌ها با کمک عضلات واژن در جای خود باقی می‌مانند و مثل یک سد جاذب عمل می‌کنند. این ویژگی برای کسانی که ورزشکار هستند، بسیار مفید است. شما می‌توانید حداقل تا 4 ساعت، بدون نگرانی از لکه یا نشتی از آن استفاده کنید.

استفاده از آن‌ها آسان است

واردکردن تامپون برای دفعات اول، ممکن است کمی دشوار به‌نظر برسد؛ اما در واقع، یکی از پرطرفدارترین مزایای تامپون همین سادگی در استفاده است. فقط کافی است ناحیه واژن را با نوک تامپون باز و به‌آرامی وارد کنید. پس‌از چند بار امتحان، کاملاً به آن عادت می‌کنید و دیگر به عقب برنمی‌گردید!

حس «هیچ‌چیزی نپوشیده‌ام» دارد!

ازآنجاکه نوار بهداشتی همواره با پوست در تماس است، همیشه حس پوشیدن چیزی را خواهید داشت (به‌خصوص وقتی که مرطوب و سنگین شده است)؛ اما تامپون‌ها وقتی در جای خود قرار بگیرند، به‌قدری راحت‌اند که اصلاً حس نمی‌کنید چیزی در بدن‌تان است؛ پس امتحان‌شان کنید و برای همیشه با ناراحتی‌های دوران پریود خداحافظی کنید.

عوارض تامپون قاعدگی چیست؟

استفاده از تامپون اگرچه مزایای زیادی دارد؛ اما با عوارضی نیز همراه است؛ اما خطرات استفاده از تامپون چیست؟ یکی از مهم‌ترین خطرات آن، سندرم شوک سمی (TSS) است که در صورت باقی‌ماندن طولانی‌مدت تامپون در واژن، ممکن است رخ بدهد. علاوه‌براین، اگر میزان جذب تامپون بیشتر از نیاز باشد، می‌تواند باعث خشکی و تحریک واژن شود. ازسویی، تامپون‌ها به‌دلیل یک‌بارمصرف بودن، اثرات منفی بر محیط‌زیست می‌گذارند. همچنین، تعویض مکرر هر ۴ تا ۸ ساعت نیز ممکن است از حوصله بعضی افراد خارج باشد.

یکی از محصولات گروچا که می‌تواند جایگزین تامپون شود، نوار بهداشتی بالدار کتانی تافته مدل یلدا است که با قدرت جذب بالا می‌توانید در طول شب از آن استفاده کنید. این نوار دارای باله‌های کناری است که به‌خوبی در جای خود ثابت می‌ماند و از نشت در دوران قاعدگی جلوگیری می‌کند. رویۀ کتانی نرم و لطیف آن، تنفس‌پذیر است و از ایجاد احساس ناخوشایند روی پوست، جلوگیری می‌کند.

آیا تامپون پریودی منقضی می‌شود؟

بله، منقضی می‌شود. تامپون‌ها به‌شرطی که در جای خشک و خنک و در بسته‌بندی اصلی خود نگهداری شوند تا حدود پنج سال پس‌از تاریخ تولید، قابل‌استفاده هستند. اگر تامپون در محیط‌های مرطوب مانند حمام قرار بگیرد، ممکن است زودتر از موعد خراب شود و محیطی مناسب برای رشد باکتری یا کپک فراهم کند؛ پس بهتر است نکات زیر را در مورد تاریخ انقضای آن رعایت کنید:

  • اگر تامپون‌ها به‌درستی نگهداری شوند تا ۵ سال سالم می‌مانند؛
  • تغییر رنگ، بوی غیرعادی یا وجود لکه‌های کپک، می‌تواند از نشانه‌های فساد تامپون باشد؛
  • استفاده از تامپون تاریخ‌گذشته می‌تواند منجر به عفونت، تحریک واژن یا برهم‌خوردن تعادل pH واژن شود؛
  • بهتر است تامپون‌ها را در محیطی خشک و خنک، دور از رطوبت و در ظروف دردار یا بسته‌بندی اصلی نگهداری کنید تا از آلودگی جلوگیری شود.

همیشه تاریخ انقضای درج‌شده روی جعبه را بررسی کنید و اگر تامپونی علائم غیرعادی داشت یا در سلامت آن شک داشتید، بهتر است آن را دور بیندازید و از خطرات احتمالی پیشگیری کنید.

سخن پایانی

رعایت نکات ایمنی در استفاده از تامپون می‌تواند تجربه‌ای مطمئن و بدون دردسر را برای شما فراهم کند. برای یک انتخاب مناسب، باید بدانید که میزان جذب، نوع اپلیکاتور، مواد سازنده تامپون چیست و کدام‌یک از آن‌ها با سبک زندگی، راحتی و سلامت شما سازگار است. 

فروشگاه اینترنتی گروچا با عرضۀ انواع محصولات بهداشتی از برندهای معتبر و با تنوع بالا در سایز، جنس و نوع کاربرد، این امکان را برای شما فراهم کرده است که بتوانید محصول مناسب خود را به‌راحتی با توضیحات کامل و ارسال سریع تهیه کنید. خرید از این فروشگاه یعنی دسترسی آسان به محصولات بهداشتی باکیفیت، همراه با پشتیبانی حرفه‌ای و تجربه‌ای مطمئن در خرید آنلاین. برای سلامت بیشتر و انتخاب آگاهانه، گروچا همراه شماست.

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x