وظیفه مرد در دوران پریود | بایدها و نبایدهای مردانه

خیلی از مردها اطلاعات و آگاهی کمی درباره واقعیت پریود و تاثیر هرماهه آن بر جسم و روان زن‌ها دارند. متاسفانه گاهی حتی حرف زدن از این پدیده طبیعی تابو تلقی می‌شود و مردها حتی از خریدن لوازم بهداشتی لازم برای همسران یا دخترشان خجالت می‌کشند. وظیفه مرد در دوران پریود فقط بالابردن دانش بیولوژیکی درباره قاعدگی نیست، بلکه باید یاد بگیرند که در این دوران با زنان همدلی کنند و در کارهای خانه و … مشارکت بیشتری داشته باشند. این مقاله را تا انتها بخوانید تا بیشتر با وظیفه مردان در دوران قاعدگی آشنا شوید.

وظیفه مرد در دوران پریود زن چیست؟

بله پریود یک پدیده بیولوژیکی طبیعی است، اما می‌تواند چالش‌های جسمی و روحی جدی برای زنان داشته باشد. میزان ناراحتی در طول دوره قاعدگی ممکن است از کمی درد و ناراحتی تا گرفتگی‌های شدید همراه با تحریک‌پذیری عاطفی شدید متفاوت باشد. هر زنی هم ممکن است سندروم پیش از قاعدگی و دردهای پریودی را متفاوت از دیگری تجربه کند. حتی برای یک زن هم ممکن است پریود هر ماه با علائم متفاوتی همراه باشد.

بنابراین مهم است که مردان هم به‌عنوان پدر، همسر، پارتنر یا پسر باید بدانند که چه کارهایی می‌توانند برای راحت‌تر کردن پریودی زنان انجام بدهند. مثلا مهم است که مردان بدانند در روزهای پریود با دلسوزی رفتار کنند و حمایت عاطفی و واقعی از همسر و پارتنر خود داشته باشند.

مردان به‌عنوان پدر، همسر، پارتنر یا پسر باید بدانند که چه کارهایی می‌توانند برای راحت‌تر کردن پریودی زنان انجام بدهند

شاید مهم ترین و اولین وظیفه مرد در دوران پریود این باشد که یاد بگیرید اساسا چرخه قاعدگی چگونه کار می‌کند و چه تاثیراتی روی بدن زنان دارد. فقط با داشتن دانش کافی درباره چرخه پریود و نوسانات هورمونی است که یک مرد می‌تواند در قبل یا در طول دوره قاعدگی، درک و همدلی کافی و درست با همسرش و پارنترش داشته باشد.

وب‌سایت اپلیکیشن ردیابی پریود فلو (flo.health) که یکی از بهترین اپلیکیشن های پریود در جهان است، هم درباره اهمیت آگاهی مردان درباره چرخه قاعدگی می‌نویسد:

یکی از بهترین راه‌هایی که می‌توانید از شریک زندگی خود در دوران پریود حمایت کنید، این است که زمانی را برای یادگیری نحوه عملکرد چرخه قاعدگی او اختصاص دهید. ممکن است مدتی از درس‌های زیست‌شناسی شما گذشته باشد، اما خواندن و یاد گرفتن درباره پریودی می‌تواند درک بهتری از اینکه چرا شریک زندگی شما ممکن است در زمان‌های خاصی از ماه در بهترین حالت خود نباشد، به شما بدهد. این آگاهی به شما ابزارهایی را می‌دهد که برای برقراری ارتباط نیاز دارید و می‌توانید در دوران پریود، حمایت و درک عاطفی بهتری از پارتنر خود داشته باشید.

One of the best ways you can be supportive of your partner when she’s on her period is to take some time to learn about how her menstrual cycle works. It might have been a while since your biology lessons, but getting refreshed might give you a better understanding of why your partner may not feel at her best at certain times of the month. This will give you the tools you need to communicate so you can offer emotional support and understanding if it’s needed when she’s on her period.

یادتان باشد حمایت عاطفی خوب و درک از جانب مردان می‌تواند تجربه دخترتان و زنان از پریود را کمتر استرس‌زا کند.

در ادامه برخی از مهمترین موارد در لیست وظیفه مردان در دوران قاعدگی را با هم مرور می‌کنیم.

فهرست مهم ترین وظیفه مرد در دوران قاعدگی

در دنیای مدرن امروز پریود دیگر فقط یک موضوع خصوصی زنانه که باید دور از گوش مردان و پسران در مورد آن صحبت شود ، نیست. یعنی در مناسبات اجتماعی و فرهنگی و حتی اقتصادی جدید مردان یک‌سری وطایف و بایدهای مشخص درباره دوره پریودی زنان دارند. 

البته هیچ قانون سفت و سختی درباره وظیفه مرد در دوران پریود وجود ندارد. چون هر فردی ممکن است پریود و قاعدگی منحصربه‌فردی را تجربه کند و نوع رابطه و نحوه تعامل انسان‌ها هم با هم فرق می‌کند. با این‌حال لیست زیر می‌تواند یک فهرست کامل از وظیفه مردان در دوران قاعدگی باشد:

1- مهربان و دلسوز باشید

خیلی وقت‌ها ممکن است به‌هم خوردن خلق‌وخوی همسر یا پارنترتان باعث شود بخواهید در این دوران از او فاصله بگیرید. بله برخی از زنان در این زمان درونگرا می‌شوند، اما این قانون برای همه صدق نمی‌کند. یعنی همسر یا پارتنر شما ممکن است بیش از حد معمول حساس شود و محبت بیشتری نیاز داشته باشد. بنابراین سعی کنید مثل همیشه کنارش باشید.

یادتان باشد هیچ راه بهتری برای ابراز عشقتان نسبت به او وجود ندارد جز اینکه محبتتان را به او نشان دهید. وقتی درد دارد، او را بیشتر در آغوش بگیرید و ببوسید. از او بپرسید چه چیزی نیاز دارد و به او کمک کنید.

2. لوازم بهداشتی و محصولات قاعدگی مناسب و کافی تهیه کنید

حتی اگر با هم زندگی نمی‌کنید و شریک عاطفی شما در دوره قاعدگی‌ اش است، هیچ چیز بدتر از این نیست که وقتی به محصولات قاعدگی نیاز دارد، آنها را در دسترسش نباشد. با پرسیدن از او که از چه مدل و برند کاپ قاعدگی یا نوار بهداشتی استفاده می‌کند و تهیه آن، به او احساس راحتی بدهید تا بداند که همیشه حواستان به راحتی و آسایش او هست.

3.مسکن‌ های بدون نسخه تهیه کنید

بیش از نیمی از زنان در برهه‌ای از زندگی خود، پریودهای دردناکی را گزارش می‌کنند. در بیشتر موارد، درد پریود شامل گرفتگی خفیف در روز اول سیکل قاعدگی است، اما برای برخی از زنان، گرفتگی‌های پریود می‌تواند ناتوان‌کننده باشد. اگر مصرف ایبوپروفن و سایر داروهای بدون نسخه برای او بی‌خطر است، در خانه داشته باشید تا در صورت نیاز از آنها استفاده کند. همچنین بد نیست در طول پریود، برای تسکین هرگونه درد، یک کیسه آب گرم یا حمام آب گرم هم برای او آماده کنید.

4. غذای مورد علاقه‌اش را برایش درست کنید

اگر همسرتان در دوران PMS غذا یا خوارکی خاصی هوس می‌کند، با او هم از آن لذت ببرید. تحقیقات نشان می‌دهد که – به‌دلیل تغییر سطح هورمون‌ها در طول چرخه قاعدگی – بسیاری از زنان در آستانه پریود هوس غذاهای پرکربوهیدرات و شیرین می‌کنند. با این حال، زیاده‌روی در مصرف غذاهای ناسالم ممکن است حال او را بدتر کند. بنابراین، می‌توانید جایگزین‌های سالمی مانند شکلات تلخ، میوه‌ها، سبزیجات برگ‌دار، آجیل و دانه‌ها را برای او تهیه کنید.

همچنین بد نیست در این دوران بیشتر از روزهای دیگر در انجام کارهای خانه مشارکت داشته باشید. جارو زدن و ظرف شستن ساده هم می‌تواند در این روزها برای او سخت باشد.

5.بگذارید به‌اندازه کافی بخوابد و استراحت کند

در طول پریود، سطح استروژن بدن کاهش پیدا می‌کند. همین هم می‌تواند باعث کاهش انرژی در این زمان شود. در این حالت، استراحت و خواب کافی در دوران پریود برای خانم‌ها مهم است. با این حال داشتن کمی فعالیت و مثلا یک ورزش ملایم می‌تواند علائم PMS را کمتر کند. بنابراین اگر همسر یا پارتنرتان دوست دارد، پیشنهاد پیاده‌روی یا کلاس یوگای ملایم می‌تواند مفید باشد.

همچنین می‌توانید فعالیت‌هایی را انجام بدهید که به او کمک می‌کند تا آرام شود و بخوابد. مثلا شمع اسطوخودوس روشن کنید یا یک چای  و دمنوش داغ آرامش‌بخش برایش درست کنید.

بگذارید به‌اندازه کافی بخوابد و استراحت کند

علاوه بر این‌ها انجام یک‌سری از کارها در کنار هم می‌تواند کمک کند تا کسی که دوستش دارید پریود راحت‌تری داشته باشد. مثلا:

  • با هم فیلم تماشا کنید. تماشای چند فیلم کمدی رمانتیک در خانه و روی کاناپه کنار هم می‌تواند بهترین وقت‌گذارانی باشد.
  • برایش کتاب بخوانید. یک کتاب خوب بردارید و برایش بخوانید. با این‌کار حمایت و دوست‌داشتن خود را به او نشان می‌دهید.
  • اگر هوس غذاهای غیرسالم کرده و مثلا دلش پیتزا می‌خواهد فکر خوبی است که به جای سفارش دادن از بیرون، پیشنهاد بدهید که با هم یک پیتزای خانگی درست کنید.
  • یک حمام آب گرم خوب برایش آماده کنید. با ماساژ شانه‌هایش و مدیتیشن، به او آرامش بدهید. انجام این کارها باعث می‌شود تا او درد کمتری داشته باشد.
  • اگر به نظر می‌رسد که به دلیل ناراحتی فراموش می‌کند که تامپون یا کاپ خود را عوض کند، به آرامی به او یادآوری کنید. استفاده از این لوازم بهداشتی برای بیش از مدت توصیه شده می‌تواند باعث سندرم شوک سمی (TSS) شود.
  • سعی کنید خانه و دستشویی‌ها را تمیز نگه دارید. این کار کوچک می تواند به او آرامش و احساس امنیت بدهد.

نباید های دوران پریود برای مردان

متاسفانه حتی بسیاری از مردان تحصیل‌کرده هم فقط بخش بیولوژیکی چرخه قاعدگی و پریود را درک می‌کنند، اما نمی‌توانند با زنان درباره نوساتات هورمونی و ‌چالش‌های جسمی این پدیده طبیعی همدلی داشته باشند. موضوعی که اوضاع را بدتر می‌کند این است که مردان سعی می‌کنند دانش بیولوژیکی خود درباره پریود را به زنان توضیح دهند و به آنها تاکید می‌کنند که پریود فقط یک پدیده ماهانه رایج است و نباید زیادی دردهای مربوط به آن را شلوغ کنند یا بروز بدهند.

نباید های دوران پریود برای مردان

بنابراین وقتی حرف از وظیفه مرد در دوران پریود است، بد نیست یک‌سری از نبایدها را هم به‌عنوان وظیفه مرد در دوران قاعدگی تعریف کنیم. یعنی حرف‌ها و رفتارهایی که مردان نباید در دوران پریود زنان به آن‌ها بزنند یا انجام بدهند. ازجمله:

  • به شکمش دست نزنید. مگر اینکه از شما بخواهد کیسه آب گرم بگذارید یا دست گرمتان را روی آن بگذارید. دست زدن ناگهانی به شکم زنی که پریود است می‌تواند او را ناراحت کند. زیرا ممکن است گرفتگی یا ناراحتی جدی در معده‌اش داشته باشد.
  • از او انتقاد نکنید. مثلا در مورد لباسش یا رژیم غذایی‌‌اش نظر ندهید. نگویید که خسته به نظر می‌رسد. فقط سعی کنید در مورد نکات مثبتش صحبت کنید و چیزهایی بگویید که او را خوشحال و آرام کند.
  • بله نباید بگذارید همسر یا پارنترتان در دوران پریود زیاد کار کند. با این حال، اگر خودش می‌خواهد فعال باشد، پس در مورد آن بحث هم نکنید. شاید با پرت کردن حواسش به کار، حالش بهتر شود.
  • به او نگویید که مدام و هر ماه پریود شدن را تجربه می‌کنید، پس باید به آن عادت کنید.سعی نکنید برایش توضیح دهید که پریود شدن طبیعی است و به زودی خوب خواهد شد یادتان باشد هر بار پریودی می‌تواند تجربه متفاوتی باشد. درضمن او خودش می‌داند که سال‌هاست پریود می‌شود، نیازی نیست این را به او یادآوری کنید.
  • به او نگویید که دارو مصرف کند تا بهتر شود و سریع به حالت عادی برگردد. اگر واقعا دارو و مسکن کاملا مشکل را حل می‌کرد، فکر نمی‌کنید که او قبل از گفتن شما خودش این کار را انجام داده بود؟
  • خواب او را مختل نکنید. داشتن یک خواب راحت می‌تواند استرس فرد و را در طول دوره قاعدگی کاهش بدهد. بگذارید بدون هیچ مزاحمتی از طرف شما بخوابد.
  • او را مجبور به فعالیت نکنید. بگذارید استراحت کند و تنبل باشد. هر زمان که احساس خوبی داشته باشد، خودش فعال خواهد بود.
  • از او نخواهید که معاشرت کند. شما نمی‌توانید از او انتظار داشته باشید که در دوران پریودش از نظر اجتماعی فعال باشد. بگذارید خودش تصمیم بگیرد چه زمانی می‌خواهد معاشرت کند.

سخن پایانی

وظیفه مرد در دوران پریود اصلا چیز پیجیده و سختی نیست. نشان دادن درک و همدلی و مشارکت بیشتر در کارهای خانه می‌تواند همه چیز را برای همسر یا پارنترتان ساده‌تر کند. برای انجام بهتر وظیفه مردان در دوران قاعدگی و حمایت از زنان در طول پریود (یا در هر زمانی از ماه) بهتر است با خودشان صحبت کنید و از آن‌ها بپرسید که در این دوران به چه چیزهایی نیاز دارد و چه نوع حمایت‌هایی برایشان مهم است. درضمن  دانستن اینکه او در کجای چرخه قاعدگی قرار دارد، می‌تواند کمک کند تا دقیقا بدانید چه زمانی باید  وظیفه مرد در دوران قاعدگی را انجام بدهید.

منابع: sofy.in, wikihow

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا